Kenniscentrum Robotics and high tech Mechatronics

Fontys Hogeschool Engineering herbergt het Kenniscentrum Robotics and high tech Mechatronics . De lector, docenten en studenten richten zich binnen het lectoraat op toegepast onderzoek op het gebied van high tech mechatronica en robotica. Dat doen ze voor bedrijven en het engineeringonderwijs op hbo-niveau. Bij de onderzoeken werkt het lectoraat nauw samen met bedrijven uit de regio Eindhoven. Medewerkers van het lectoraat hebben kennis van mechatronica, robotica, vision, werktuigbouwkunde, technische natuurkunde, ontwikkeling van embedded applicaties en elektronica.

kijk op onze wiki site

Projecten worden uitgevoerd door medewerkers van het lectoraat en docenten uit de kenniskring, aangevuld met zoveel mogelijk studenten uit verschillende technische opleidingen. Op deze wijze wordt de kennis zo direct mogelijk in het onderwijs gebruikt. Het lectoraat is verder betrokken in de ontwikkeling van minoren en lesmodulen. Uiteraard is de opgebouwde kennis ook voor de industrie en andere onderwijsinstellingen beschikbaar.