Sla kruimelpad over
Vind de opleiding of cursus die bij je past

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (voltijd)

In het kort

De bacheloropleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Academie voor Beeldende Vorming maakt het mogelijk autonome beeldende kunst te combineren met het docentschap. De bevoegdheid die je binnen de opleiding behaalt is ongegradeerd. Dus je kunt in Nederland in alle onderwijsvormen lesgeven, binnenschools en buitenschools. Daarnaast ben je benoembaar in elke educatieve functie.

Deze Bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving leidt op tot de graad Bachelor of Fine Art in Education.

Wat kun je van ons verwachten

We scholen je op:
Kunstpraktijkvakken
- 2 dimensionaal: tekenen, schilderen
- 3 dimensionaal: plastische en constructieve vormgeving, inclusief het textiele gebied,
- 4 dimensionaal: fotografie, video, animatie
Theorie van de kunsten: kunstgeschiedenis, kunstbeschouwing en 'kunst algemeen'.
Onderwijstheorie: opvoedkunde, de didactiek van het lesgeven en onderwijskunde.
Daarnaast loop je stage op scholen of instellingen voor kunsteducatie.

Wat verwachten wij van jou

Jij kijkt graag om je heen. Jij ziet dingen die anderen niet op die manier zien. Jij wil de beelden die jij in je hoofd hebt graag aan anderen tonen. Op de opleiding leer jij ideeën om te zetten in beelden. Jij leert er beelden ‘onder woorden’ te brengen en over te dragen aan een ander. Jij leert anderen enthousiast te maken voor het beeldende en helpt ze bij het zelf maken van beelden.Jij ontwikkelt een eigen beeldende visie, jij leert op welke principes een goed beeld of afbeelding berust en jij maakt gebruik van verschillende media en technieken. Tegelijkertijd word jij grondig voorbereid op het beroep van docent.

Startmoment(en)
Opleidingstype