Sla kruimelpad over
Vind de opleiding die bij je past

Rockacademie (Muziek, voltijd)

In het kort

Onze missie: Rockacademie leidt muzikanten op tot ondernemende professionals die de muziekindustrie mede gaan bepalen.

Rockacademie is een 4-jarige voltijds HBO (bachelor) opleiding met een uniek onderwijsconcept. Binnen de kaders gesteld door Europa, de Nederlandse overheid en Fontys Hogescholen heeft Rockacademie een hoogwaardig en marktgericht curriculum gecreëerd. Rockacademie selecteert studenten die al tijdens hun opleiding de balans tussen eigenheid, creativiteit en ambacht leren bepalen. Deze talenten verwerven de competenties om zich succesvol in de muziekindustrie te kunnen handhaven en deze mede vorm te geven.
De huidige instroomprofielen zijn Music Producer (DJ), Drummer, Bassist, Gitarist, Songwriter, Keyboardspeler, Vocalist en Rapper.

Je hebt talent en je weet wat je wilt: de muziek in. De Rockacademie geeft je een podium om je te ontwikkelen tot muziekprofessional. De Rockacademie leidt op tot de graad Bachelor of Music.

Wat kun je van ons verwachten

Rockacademie baseert haar uitstroomprofielen op de vraag vanuit de muziekindustrie, en betrekt experts uit deze wereld om haar curriculum up to date te houden.Het curriculum wordt uitgevoerd door professionals die een actieve rol spelen in de hedendaagse muziekindustrie. Dit in een professionele, bruisende en creatieve omgeving met dertien andere kunstvakopleidingen (muziek, beeldend, dans en theater) onder hetzelfde dak. Studenten vormen met medestudenten, alumni, docenten, de opleiding en de muziekindustrie een steeds groter wordend interdisciplinair netwerk. Voorbeelden van succesvolle oud-studenten zijn Sunday Sun, Firebeatz, Intwine, Eefje de Visser, Stevie Ann, Skiggy Rapz, Krezip, Boef en de Gelogeerde Aap, en je ziet ze in (dienst van) acts als The Kik,  Laura Jansen, Nick en Simon, Trijntje Oosterhuis enz. Daarnaast zijn we er trots op dat alumni terecht komen bij bedrijven en instellingen als Universal, Sony, Spinnin’ Records, AT bookings, diverse studio’s, poppodia en dergelijke.

Wat verwachten wij van jou

We selecteren authentieke, creatieve, ambitieuze, getalenteerde studenten. Tijdens de vier jaren die je bij ons doorbrengt verwachten we dat je de drive en passie voor het vak gebruikt om hard te studeren, je netwerk uit te bouwen en ervoor te zorgen dat je de uiteindelijk de tools bezit om je een plek in de steeds veranderende muziekindustrie te verwerven. Je hebt een ondernemende attitude, bent in staat om je talent en ambitie te matchen met de mogelijkheden binnen de muziekindustrie.rillig, dynamisch, avontuurlijk. Als toekomstig self managed artist moet je binnen deze dynamiek je eigen kansen creëren. Je moet niet bang zijn om een keer op je bek te gaan om daarna nóg beter te worden. Ook helpt een flinke partij nieuwsgierigheid en de drive om in de steeds veranderende muziekwereld succesvol te blijven.

Startmoment(en)
September
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Lesplaats
Tilburg
Contact
FHKrockacademie@fontys.nl


Rockacademie tweets