Sla kruimelpad over
Vind de opleiding die bij je past

Voortrajecten Dans

Het voortraject dans: de aanloop naar een dansopleiding

Niet iedereen is meteen klaar om in het eerste jaar van de bachelor Dans of Docent Dans te starten. Daarom biedt Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) je met haar voortrajecten alle gelegenheid om:
- te ervaren of een opleiding aan een kunstopleiding iets voor jou is.
- je voor te bereiden op de audities en toelatingsexamens.

Om toegelaten te worden tot de Dansacademie moet je over veel danstechnische en danscreatieve vaardigheden beschikken. Om deze vaardigheden te verwerven heeft de Dansacademie voortrajecten ingericht: de Vooropleiding en de Opstapcursus.

Vooropleiding BAO en AVO

De Vooropleiding bestaat uit een Basisschool Traject (BAO) en een Algemeen Voortgezet Onderwijs Traject (AVO) (i.s.m. het Koning Willem II College in Tilburg) .
Het dansonderwijs in de vooropleiding is erop gericht om danstalent voor te bereiden op het professionele dansvak. De motivatie en het dansplezier van jong talent staat voorop!
De Vooropleiding vergroot je danstechnische vaardigheden, geeft je creatieve ontplooiing de ruimte, ontwikkelt je inzicht in dans en kunst en stimuleert je theatrale overdracht.

De dansvakken in het BAO traject (groep 7/8) zijn klassieke dans, internationale dans, dansimprovisatie en jazzdans De lessen zijn op dinsdag- en donderdag van 17.00-19.30u en vinden plaats op de Dansacademie.

De dansvakken (9-14 uur per week) in het AVO traject (vmbo, havo, vwo) zijn klassieke dans, jazz/urban, moderne dans, dansimprovisatie en pilates. In het 4e jaar komen daar drama, cdk (creërend danskunstenaarschap), dabra (dansbeschouwing, reflectie, analyse) en dansgeschiedenis bij. In Havo en Vwo kun je dans opnemen in het examenpakket en mag je gebruik maken van de Raamregeling, die je mogelijkheden biedt om minder vakken te doen op school en zo meer tijd te hebben voor je dansvakken. De AVO danslessen vinden elke dag plaats in de dansstudio’s van het Koning Willem II College of op de Dansacademie en zijn geïntegreerd in het rooster van het Koning Willem II College.
Alle leerlingen van de Vooropleiding dansen in de eindvoorstellingen en projecten.

Opstapcursus

De Opstapcursus is speciaal geschikt voor 15-16-17-18-jarigen, die hun passie voor dans op deze leeftijd ontdekken of willen onderzoeken.
Zit je in 4 of 5 HAVO, 5 of 6 VWO of ga je daar naar toe volgend schooljaar?
Zit je in een van de laatste twee jaren van een mbo-dansopleiding maar wil je in het weekend extra trainen ter voorbereiding op een hbo-dansopleiding?
Zit je niet meer op de middelbare school en weet je nog niet precies wat je wilt of wat je durft, maar wel iets met dans?
Kom dan bij ons auditie doen voor de Opstapcursus!
De Opstapcursus is verdeeld in 4 perioden. Iedere periode krijg je Klassiek Ballet en twee andere vakken (Moderne Dans, Jazz/Urban/Bollywood/Afro, Dansimprovisatie, Drama).
De cursus vindt plaats op 27 à 28 zaterdagen vanaf 10.15 uur tot 15.30u op de Dansacademie.

Voor een voortraject moet je toelating doen.

Je kunt je aanmelden voor een toelating (auditie) via het FHK-aanmeldsysteem.

Danskriebeldag 12 dec.'15

Ben je tussen de 9 en 12 jaar en heb je Danskriebels? Vanaf 30 oktober kun je je aanmelden voor de Danskriebeldag.

Meer informatie Danskriebeldag.

Auditiedata 2016

BAO: zaterdag 20 februari, 9 april of 4 juni 2016.

AVO: woensdag 17 februari 2016.

Opstapcursus: 20 februari, 2 april, 14 mei of 11 juni 2016

Sla Google Maps over