Aanmelden

Hieronder staat uitgelegd hoe je je moet aanmelden en voor welke datum.
Maar er zijn ook uitzonderingen. Voor deze opleidingen kunnen andere procedures en aanmelddata gelden.

Heb je een Nederlands adres? Doorloop dan onderstaande stappen om je aan te melden bij Studielink voor een voltijdopleiding van Fontys Hogescholen.

Regel je inschrijving op tijd!
Regel je inschrijving op tijd; meld je uiterlijk 1 mei aan. Na je aanmelding bij Studielink, krijg je een uitnodiging voor een studiekeuzecheck van Fontys. Een laatste check zodat je zeker weet of deze opleiding bij je past.

Let op: voor deeltijdopleidingen geldt een andere aanmeldprocedure.

Hoe meld je je aan:

1. Vraag een DigiD aan

Nog geen DigiD? Ga naar www.digid.nl en volg de stappen om een persoonlijk DigiD aan te vragen. De aanvraag duurt ongeveer 5 werkdagen.

Let op: de studiefinanciering is veranderd, kijk voor meer informatie en voor het aanvragen van een studielening op www.duo.nl. Voor het aanvragen van studiefinanciering heb je DigiD met sms-authenticatie nodig. Houd hier rekening mee bij de DigiD aanvraag!

2. Maak een account aan bij Studielink

Je maakt als volgt (éénmalig) een account aan bij Studielink:

  1. Ga naar Studielink en klik op de button ‘inloggen met DigiD’
  2. Voer alle gegevens in. Hou hierbij je paspoort of ID-kaart bij de hand. Neem de gevraagde gegevens exact over.
  3. Bevestig je gegevens.
  4. Klik op de button ‘naar Mijn Studielink pagina’ om naar je eigen account te gaan.

LET OP: zorg voor een actief mailadres. Je ontvangt binnen 48u bericht van ons op het door jou ingevoerde mailadres. Ontvang je niets, check dan je spambox.

3. Voeg een vooropleiding toe

Je voegt als volgt een vooropleiding toe:

  1. Klik op de button ‘vooropleiding toevoegen’, (zie ‘Mijn To Do Lijst’ of de link ‘Vooropleiding toevoegen’ onder ‘Mijn vooropleidingen’).
  2. Vul alle gegevens in.
  3. Indien je jouw cijfers (nog) niet weet, vul ze dan later in.
  4. Bevestig de gegevens.

4. Verzoek tot inschrijving (VTI)

Ga naar Studielink, log in en kies voor "nieuwe inschrijving toevoegen". Kies voor het studiejaar waarin je de opleiding wilt volgen. Doorloop de stappen om de door jou gewenste opleiding te selecteren en vul de opleiding specifieke vragen in.

Jouw verzoek tot inschrijving wordt nu verstuurd en in behandeling genomen door Fontys Hogescholen. Je ontvangt per mail een bericht van Studielink ter bevestiging van dit verzoek.

5. Maak je inschrijving compleet

Je hebt je aangemeld bij Fontys. Om je te helpen met een vlotte start hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Bekijk hier de checklist.

Bij een aantal opleidingen kun je tussentijds starten, wil je weten of dat bij de opleiding van jouw keuze het geval is neem dan even contact op met de opleiding. De opleiding moet eerst goedkeuren dat je tussentijds mag starten. Daarna kun je je aanmelden en ontvang je de informatie om de inschrijving compleet te maken.

Intrekken verzoek tot inschrijving

Je kunt je verzoek tot inschrijving via Studielink vóór 1 september intrekken zolang je niet bent ingeschreven. Als je dat doet ben je geen collegegeld verschuldigd. Sta je vóór 1 september wel al ingeschreven, dan kun je in Studielink kiezen voor ‘Intrekken inschrijving’. Sta je eenmaal ingeschreven vanaf 1 september, dan kun je de inschrijving alleen ongedaan maken via een 'Verzoek tot uitschrijving' in Studielink.

Studiekeuzecheck

Na je aanmelding bij Studielink, krijg je een uitnodiging voor een studiekeuzecheck. Een laatste check zodat je zeker weet of de gekozen opleiding bij je past.

Meisje zichtbaar achter computerscherm