Sla kruimelpad over
Vind de opleiding of cursus die bij je past

Leraar Consumptieve Techniek (deeltijd)

Een nieuwe generatie vakgenoten is nodig!

In onze huidige maatschappij wordt steeds meer tijd aan gezond, gevarieerd, gemakkelijk, veilig, gezellig en lekker eten en drinken besteed. Om goed op al deze ontwikkelingen in te kunnen spelen zijn vakmensen nodig die nieuwe specialismen beheersen. Als leraar Consumptieve Techniek sta je aan de basis van de nieuwe generatie vakgenoten.

Hoe zit de opleiding in elkaar?

Naast educatieve en didactische aspecten komen in deze opleiding vakinhoudelijke kennis vaardigheden op het gebied van horeca en bakkerij aan bod. Zo wordt aandacht besteed aan voedingsleer, voedingsmiddelenchemie, levensmiddelenmicrobiologie, hygiëne en levensmiddelentechnologie. Daarnaast is er aandacht voor ethiek, duurzame ontwikkeling, taal en communicatie en zelfsturing, waarbij de zelfstandigheid in de opleiding toeneemt.

De opleiding duurt vier jaar en is opgebouwd uit drie fasen: de propedeusefase (het eerste jaar), de hoofdfase (het tweede en derde jaar) en de afstudeerfase (het vierde jaar).

Lesdagen en -tijden
Eindhoven, 2014 - 2015 Dagen Lestijden
Bachelor, 1e leerjaar Dinsdag 8.45 - 16.55 uur

Studiebelasting

De studiebelasting voor de deeltijdopleiding is gemiddeld 20 uur per week inclusief lessen. Om een breed en bijdetijds perspectief te bevorderen ben je naast een dag op het instituut voor je stage al vanaf de propedeuse een dagdeel op de werkplek, in het mbo of vmbo. Eerst onder begeleiding, later steeds meer zelfstandig.

Studierendement, studiekosten en de juiste studiekeuze maken zijn belangrijke onderwerpen. Onze overheid spreekt opleidingen hierop aan en we nemen hierin graag onze verantwoordelijkheid. Daarom krijg je van ons voldoende begeleiding en verlangen wij als tegenprestatie dat jij je propedeuse binnen één jaar haalt.

De bacheloropleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I & II leidt op tot de graad Bachelor of Education.


Sla Google Maps over