Niet de juiste vooropleiding?

Als je bij Fontys wilt gaan studeren en niet beschikt over een diploma dat toegang geeft tot het hbo, kun je deelnemen aan een 21+ toelatingsonderzoek. Het 21+ toelatingsonderzoek bestaat uit een testdag met een capaciteitenonderzoek. Voorwaarde voor deelname aan het 21+ toelatingsonderzoek is, de naam zegt het al, dat je bij de start van het studiejaar 21 jaar of ouder bent.

LET OP: Niet alle opleidingen van Fontys doen mee met dit capaciteitenonderzoek, uitzonderingen staan vermeld op het inschrijfformulier.

Wat houdt het onderzoek in?

Het Studenten loopbaancentrum van Studentenvoorzieningen organiseert het 21+ toelatingsonderzoek bestaande uit een testdag waar je capaciteiten en aanleg op taal- en exact gebied worden gemeten. Je krijgt opdrachten en vragen over de spelling van woorden, grammatica, analytisch denken, ruimtelijk – en technisch inzicht en rekenvaardigheid.

De test is de Differentiële Aanleg Test, DAT-HRM 2007. Meer informatie over de test vind je in de brochure die je aan kunt klikken in het inschrijfformulier.

Hoe kan ik deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek?

Stap 1:

Meld je aan bij het secretariaat van de opleiding die jij graag wilt gaan doen. De opleiding beslist of je toelaatbaar bent met de behaalde resultaten en kan eventueel aanvullende eisen stellen. Zo spoedig mogelijk na de testdag krijg je van de opleiding bericht.

Stap 2:

Vul het inschrijfformulier volledig in. (je vindt op dit formulier ook de data van het onderzoek)