Sla kruimelpad over
Vind de opleiding of cursus die bij je past

Onderwijsondersteuner Consumptieve Techniek (Associate degree)

Het beroepsonderwijs is volop in beweging. Dit geldt voor zowel het vmbo als het mbo. Het onderwijs wordt verbeterd om leerlingen nog meer te motiveren tot leren. Dit heeft invloed op alle facetten van de schoolorganisatie en vraagt om een andere inzet van medewerkers en leermiddelen. Ook ontstaan hierdoor nieuwe functies in het onderwijs. Naast de docent zijn op veel scholen ook onderwijsassistenten, instructeurs, onderwijsondersteuners, trainers en begeleiders werkzaam.

Werkveld

De onderwijsondersteuner is iemand uit de praktijk. Hij of zij heeft daar ruime ervaring opgedaan in de sector. Op een school voor beroepsonderwijs werkt de onderwijsondersteuner zelfstandig onder eindverantwoordelijkheid van docenten en begeleidt en traint groepen leerlingen. Buiten het onderwijs kan de onderwijsondersteuner werkzaam zijn als bedrijfsopleider, instructeur, trainer of leermeester.

Wat houdt het programma in?

Het Associate degree programma onderwijsondersteuner duurt twee jaar. Het programma bestaat uit een pedagogisch didactisch deel en een vakspecifiek deel. In het tweede jaar wordt aandacht besteed aan basischemie, voedingsleer, voedingsmiddelen- en levensmiddelentechnologie. Sommige opdrachten uit deze studieonderdelen worden uitgevoerd op de stageschool. In de propedeuse worden eveneens de didactische en onderzoekmatige aspecten behandeld.

Eindhoven, 2014 - 2015 Dagen Lestijden
Dinsdag 8.45 - 16.55 uur

Studiebelasting

De studiebelasting voor de deeltijdopleiding is gemiddeld 20 uur per week inclusief lessen. Om een breed en bijdetijds perspectief te bevorderen ben je naast een dag op het instituut voor je stage al vanaf de propedeuse een dagdeel op de werkplek, in het mbo of vmbo. Eerst onder begeleiding, later steeds meer zelfstandig.

Startmoment
September
Opleidingstype
Associate degree
Studievorm(en)
Deeltijd
Lesplaats
Eindhoven
Contact
ltb@fontys.nl

De Associate degree Onderwijsondersteuner Consumptieve Technieken leidt op tot de graad Associate Degree in Education.

Sla Google Maps over