Sla kruimelpad over
Vind de opleiding die bij je past
Rockacademie (Muziek, voltijd)

In het kort

Onze missie: Rockacademie leidt muzikanten op tot ondernemende professionals die de muziekindustrie mede gaan bepalen.

Rockacademie is een 4-jarige voltijds HBO (bachelor) opleiding met een uniek onderwijsconcept met een hoogwaardig en marktgericht curriculum. Rockacademie selecteert studenten die al tijdens hun opleiding de balans tussen eigenheid, creativiteit en ambacht leren bepalen. Deze talenten verwerven de competenties om zich succesvol in de muziekindustrie te kunnen handhaven en deze mede vorm te geven.
De huidige instroomprofielen zijn Music Producer (DJ), Drummer, Bassist, Gitarist, Songwriter, Keyboardspeler, Vocalist en Rapper.

Je hebt talent en je weet wat je wilt: de muziek in. De Rockacademie geeft je een podium om je te ontwikkelen tot muziekprofessional. De Rockacademie leidt op tot de graad Bachelor of Music.

Wat kun je van ons verwachten

Rockacademie baseert haar uitstroomprofielen op de vraag vanuit de muziekindustrie, en betrekt experts uit deze wereld om haar curriculum up to date te houden. Het curriculum wordt uitgevoerd door professionals die een actieve rol spelen in de hedendaagse muziekindustrie.

Studenten vormen met medestudenten, alumni, docenten, de opleiding en de muziekindustrie een steeds groter wordend interdisciplinair netwerk. Voorbeelden van succesvolle oud-studenten zijn Sunday Sun, Firebeatz, Intwine, Eefje de Visser, Stevie Ann, Skiggy Rapz, Krezip, Boef en de Gelogeerde Aap, en je ziet ze in (dienst van) acts als The Kik,  Laura Jansen, Nick en Simon, Trijntje Oosterhuis enz.

Daarnaast zijn we er trots op dat alumni terecht komen bij bedrijven en instellingen als Universal, Sony, Spinnin’ Records, AT bookings, diverse studio’s, poppodia en dergelijke.

Wat verwachten wij van jou

We selecteren authentieke, creatieve, ambitieuze, getalenteerde studenten. Je hebt een ondernemende attitude, bent in staat om je talent en ambitie te matchen met de mogelijkheden binnen de muziekindustrie.

Startmoment(en)
September
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Lesplaats
Tilburg
Contact
FHKrockacademie@fontys.nl
Lees ons gratis magazine! Lees ons gratis magazine!