Sla kruimelpad over
Vind de opleiding of cursus die bij je past

Verpleegkunde (voltijd)

In het kort

Een verpleegkundige is altijd met mensen bezig. Observeren, overleggen, afspraken maken. Denk ook aan het voorkómen van problemen en het geven van voorlichting. Verpleegkunde is een veelzijdig en afwisselend beroep met veel zelfstandigheid. Je moet snel en zorgvuldig kunnen handelen. Maar je kijkt ook naar de grote lijnen en hoe je veranderingen kunt doorvoeren. Belangrijk is dat alles wat je doet in het belang is van de patiënt. Want daar doe je het uiteindelijk allemaal voor.

De opleiding Verpleegkunde staat officieel geregistreerd als Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige en leidt op tot de graad Bachelor of Nursing.

Wat kun je van ons verwachten

Naast dat je veel leert over het menselijk lichaam en ziektes, is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken, kritisch leert denken, goed kunt communiceren en dat je de verpleegkundige vaardigheden onder de knie krijgt. Je krijgt altijd les in kleine leergroepen van 13 studenten. De lessen zijn daardoor intensief en achterover hangen is niet mogelijk. Van alle lessen zijn er uitgebreide studiehandleidingen waarin staat wat je gaat leren, welke voorbereiding er voor nodig is en hoe er getoetst wordt. Om kennis te maken met het beroep loop je in het 1ste jaar 4 weken stage.

Wat verwachten wij van jou

Zelfstandig, moedig en behulpzaam. Dat zijn eigenschappen die nodig zijn als je verpleegkundige wilt worden. Ook een flinke portie mensenkennis is nodig, want iedereen is anders en iedereen gaat weer anders om met zijn gezondheidsproblemen, lichamelijk en/of psychisch. Je werkt graag met mensen en laat je niet vlug van je stuk brengen. Organiseren gaat jou goed af, je bent geduldig en een actieve luisteraar. Je kunt je focussen op een bepaald probleem en houdt steeds het overzicht over het geheel.

Startmoment(en)
September
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd, Deeltijd, Duaal
Lesplaats
Eindhoven, Tilburg
Contact
Beide locaties: 08850 77022 fhv-stip@fontys.nl
Kom een keer kijken!

Kom een keer kijken!

Aanmelden voor een meeloopdag en proefstudeerdag kan vanaf oktober 2014.