Workshop studiekeuze

Het kiezen van een studie kan best lastig zijn, dus misschien kun je wel wat extra hulp gebruiken. Heb je geen idee wat je wilt gaan studeren? Vind je een heleboel studierichtingen leuk en kun je niet kiezen? Waar ben je goed in? En wat vind je leuk om te doen? Allemaal vragen waarop je antwoord krijgt tijdens de workshop.
Bij de Workshop studiekeuze word je in een groep met andere leerlingen van havo, vwo of mbo geholpen door professionele en onafhankelijke studie- en beroepskeuzeadviseurs bij het maken van een passende studiekeuze. Na het volgen van de workshop heb je op basis van de gevoerde gesprekken en de gemaakte testen voldoende kennis en inzicht om een goede studiekeuze te kunnen maken.

Wat is het?

De workshop bestaat uit een telefonisch intakegesprek en een groepsbijeenkomst. Tijdens de groepsbijeenkomst word je gekoppeld aan een professionele studie- en beroepskeuzeadviseur. Deze helpt je kosteloos bij het maken van een passende studiekeuze. Zelfinzicht en oriƫntatie op studie en beroep zijn de belangrijkste onderdelen die tijdens het programma aan bod komen.

Voor wie is deze workshop?

De workshop is speciaal voor leerlingen van het mbo die voorlaatste of laatstejaars zijn, voor leerlingen van havo 4 of 5 en voor leerlingen van vwo 5 of 6, die moeite hebben met het kiezen van een studie. Daarnaast ben je niet ouder dan 23 jaar.

Meer informatie

Heb je vragen over de workshop of wil je graag een individueel traject volgen? Neem dan contact op met tel. 08850-82222 of mail naar istudent@fontys.nl.Scholieren tijdens studiekeuzespel