De wereld van de alumni met een ondersteuningsbehoefte en de opstart van Career Jumpstart

DIT IS EEN BIJEENKOMST OP LOCATIE

Een loopbaancentrum voor studenten met een ondersteuningsbehoefte.

Wist je dat er veel alumni met een ondersteuningsbehoefte zijn die het moeilijk vinden om passend werk te vinden bij zijn of haar talenten en kwaliteiten? Of om überhaupt te starten met zoeken naar een passende job? Vanaf 1 september 2021 kunnen afgestudeerden van Fontys Hogeschool ICT en afgestudeerden van de faculteiten van de TU/e Applied Physics, Mechanical Engineering en Electrical Engineering terecht bij Career Jumpstart! Vanuit Career Jumpstart worden alumni begeleid naar een passende werkplek, bijvoorbeeld door persoonlijke (job)coaching of trainingen gericht op het vinden van werk. 

In deze sessie willen we deelnemers een kijkje geven in de wereld van de ‘werkzoekende alumni met een ondersteuningsbehoefte’. Waarom is het soms lastig om een passende baan te vinden die matcht met het opleidingsniveau? Waar lopen alumni met een ondersteuningsbehoefte zoal tegenaan en wat is er nodig om de talenten van deze studenten tot bloei te laten komen? en waarom is het zo moeilijk om passende begeleiding te vinden? Dit heeft deels te maken met de veranderende wetgeving van de afgelopen jaren, maar ook met het feit dat er geen probleemeigenaar is m.b.t. de overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt.   

Tijdens deze sessie zullen we dieper ingaan op bovenstaande vragen en wordt ook de noodzaak om in ‘actie’ te komen duidelijk. Daarnaast zullen alumni met een ondersteuningsbehoefte hun persoonlijke verhaal vertellen.  

Voor wie

Voor medewerkers van Fontys die graag meedenken over het inclusiever maken van het onderwijs en de stap richting arbeidsmarkt.

Sfeerafbeelding Fontys

Sessieleider

Manon Krabbenborg

m.krabbenborg@fontys.nl

Sfeerafbeelding Fontys

Sessieleider

Marlou Heskes

marlou.heskes@fontys.nl

 

Workshop

Datum en tijd
04 oktober 2021
13.00-15.00 uur
Adres
Emmasingel 22, 5611 AZ Eindhoven
Gebouw
Gebouw Emmasingel
Ruimte
ES_2.34

Locatie

Emmasingel 22, Eindhoven

Locatiekaart op adres: Emmasingel  22, Eindhoven