'Wat iemand meemaakt, raakt mij’ programmareeks deel 2

We kennen het allemaal: iemand vertelt je wat hij heeft meegemaakt en je bent geraakt. Ervaringen van anderen kunnen iets bij je teweegbrengen, je van je stuk brengen. Je beeldt je in hoe het is voor die ander, hoe zou jij je voelen in die situatie? Ervaringen van anderen zijn een belangrijke bron van informatie, maar ook een oefening in empathie en medeleven. Inmiddels is de eerste activiteit geweest: op 14 januari werd een bomvolle collegezaal geraakt door Warner Prevoo met  Echte dokters huilen ook En op 19 en op 21 maart zijn de tweede en de derde bijeenkomst van 'Wat iemand meemaakt, vormt mij'.  Deelname is gratis, maar aanmelden moet. Het aantal plaatsen is beperkt, dus vol = vol.

Voor wie?

zorgprofessionals, docenten, studenten

Tweede bijeenkomst: Ik heb nog iets op mijn lever

Op dinsdag 19 maart 2019 van 19.30 - 20.30 uur vindt in de grote theaterzaal van Pand P in Eindhoven de voorstelling 'Ik heb nog iets op mijn lever' plaats. In 2013 maakte Kitty van Mil de theatervoorstelling 'Vals Plat' waarin ze liet zien hoe het leven van een (voormalig) kankerpatiënt kan zijn. Nu is er een nieuwe solo. De aanleiding is wreed en pijnlijk. De inspiratiebron is groter, woeliger en stormachtiger dan ooit!

Ja ik wil erbij zijn op 19 maart!

Wanneer?

dinsdag 19 maart 2019 van 19.30 – 20.30 uur in Pand P. Leenderweg 65, Eindhoven

In september 2016 werd duidelijk dat iemand, onverwacht, de borstkankerchemo-aanval van 2011 had overleefd: hij heet Tumor Theodoor. Radioloog Roel en oncoloog dr. Paula zagen tot hun schrik dat Theodoor zich fanatiek had voortgeplant. Een leger van tumorcellen keek hen venijnig aan vanuit hun nieuwe verblijf: de lever. Dr. Paula ging op zoek naar slimme en oersterke strijdkrachten, uitgerust met de nieuwste wapens. Een poging om Tumor Theodoor en zijn nakomelingen opnieuw te verslaan of in ieder geval chronisch bewusteloos te slaan. Voor hoe lang? Geen idee. Via ruw Radboud wc-papier, tapasrestaurant 't Zusje, liters cola, de Willem Ruis show, Avro's weekendkwis, Joris' Kerstboom, de Spaanse zon, liefde, genegenheid, en opperste verbazing neemt Kitty je mee in een razendsnelle achtbaan met de nodige humor als wapen. Durf je in te stappen? Riemen vast! https://www.krachtvanbeleving.nl/voorstellingen/ik-heb-nog-iets-op-mijn-lever/

Aanmelden voor deze voorstelling kan vanaf nu!
Je aanmeldbevestiging is meteen ook je toegangskaart! En vol = vol!

Derde bijeenkomst:  Het doet zo zeer op 21 maart 2019

Heleen van Royen is vooral bekend als schrijfster van bestsellers als De Gelukkige Huisvrouw, Godin van de Jacht en De Ontsnapping. Toen in 2015 bij haar moeder beginnende dementie werd geconstateerd, zocht Heleen een manier om dit proces vast te leggen. Schrijven was geen optie, want dan zou ze minder bij haar moeder kunnen zijn. Het werd een film, in 2017 uitgebracht onder de titel Het doet zo zeer.

Aanmelden voor deze voorstelling kan vanaf nu!

19 maart 2019
19.00-20.30 uur