Sprint naar content
 

Rooster communicatie - goede start

Op het rooster staat welke vakken je waar volgt, hoe laat de les begint en eindigt en welke docent dit vak geeft. Het rooster ziet eruit als een digitale agenda, waarbij elke les een (blauw) blok in die agenda heeft. Een voorbeeld daarvan zie je hiernaast.

Het rooster bestaat uit blokken van 30 minuten. Een les wordt ingeroosterd voor bv. 60, 90 of 120 minuten. De eerste les kan ingeroosterd worden vanaf 9.00 uur. De laatste les duurt tot uiterlijk 17.15 uur (m.u.v. deeltijdstudenten). Tussen 11.45u en 13.30u is altijd een blok waarin je rooster leeg is. Er is dus altijd een middagpauze, maar het exacte moment is flexibel.

Bovenaan staat de naam van het vak. Direct onder de naam van het vak staat hoe laat de les begint en eindigt. In dit willekeurige voorbeeld begint de les 'Belastingrecht omzetbelasting' dus om 11.00u. De les staat in het rooster tot 13.00u. De afspraak is echter dat iedere les 15 minuten eerder stopt dan in het rooster staat, zodat je op tijd bij de volgende ingeroosterde activiteit kan zijn. Dit geldt ook als het de laatste les van de dag is.

Als de les op de campus wordt gegeven dan zie je linksonder staan in welk lokaal je verwacht wordt voor deze les. Je ziet dan eerst het gebouwnummer, vervolgens het nummer van het lokaal, en tot slot nog een aanduiding van het soort lokaal. Tip: je kan aan het lokaalnummer zien op welke verdieping je moet zijn: als het lokaalnummer met een 1 begint, is het op de eerste verdieping.

Indien een online les wordt ingeroosterd staat er in plaats van een lokaalnummer ‘ONLINE’ met daarachter een getal (bijvoorbeeld: ONLINE14). Dit getal kan je negeren, maar je weet dan dat je voor deze les niet fysiek bij Fontys aanwezig hoeft te zijn.

In het midden zie je de afkorting van de docent staan. In dit geval is dit dus ZEGS01.

Rechtsonder zie je nog de code van je eigen groep staan. In het voorbeeld is dat dus 59_AC_vAC6a. Als hier nog een andere code staat betekent dit je de bijeenkomst met meerdere groepen tegelijk volgt.

Het rooster zal in de week van de introductie bekend worden gemaakt.

Sfeerafbeelding Fontys