Blended learning essentials

Wanneer je aan de slag gaat met Blended Learning kun je de informatie en handreikingen op deze pagina goed gebruiken. Daarnaast vind je hier handvatten en suggesties voor vb. docententeams om blended onderwijs te ontwikkelen.

Toolkit Blended Learning Wave

De Blended Learning Wave is een model om Blended Learning vorm te geven. Dit kun je doen met behulp van de Blended Learning Toolkit. Bekijk onderstaande video om te zien hoe je dit kunt doen,

Wegens het niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Sfeerafbeelding Fontys

Fontys hybride lokalen

Hybride lokalen zijn lokalen die mogelijk maken dat lerenden fysiek in dat lokaal kunnen deelnemen aan de leeractiviteiten en dat andere lerenden tegelijkertijd online kunnen deelnemen. Meer informatie over het gebruik van hybride lokalen vind je via onderstaande link.

Sfeerafbeelding Fontys

De 'blendfitte' docent

Wat zou een docent in huis moeten hebben om blended learning te kunnen ontwikkelen en te verzorgen? Wanneer is de docent ‘Blendfit’? Om hier een beeld van te krijgen is de Blendfit Zelfscan ontwikkeld.

Sfeerafbeelding Fontys

Good Practices (her)ontwerpen van onderwijs

Fontys Paramedische Hogeschool, Fontys Pulsed en Fontys Hogeschool Pedagogiek over hun overwegingen en keuzes rond het ontwerp van blended learning.

Sfeerafbeelding Fontys

Workshop 'Op zoek naar de blend'

Met deze kant-en-klare interactieve workshop kan een eerste stap gezet worden op weg naar beeldvorming rondom blended learning. De workshopleider heeft hiermee een compleet pakket aan materialen en achtergrondinformatie in handen, met daarin voldoende ruimte om de workshop naar eigen inzicht en passend bij de eigen situatie in te vullen. Download de Toolkit via onderstaande link (.zip) en pak de bestanden uit op je computer om deze te bekijken en gebruiken.

Sfeerafbeelding Fontys

Toolkit 'Workshop Op weg naar een visie op Blended Learning'

Deze Toolkit is bedoeld om met een team te komen tot een visie op Blended Learning en eventueel al een eerste stap te zetten in het vertalen van deze visie naar een specifieke inrichting van het onderwijs. Omdat ieder instituut een ander startpunt heeft is de workshop aan te passen aan de context. De Toolkit bestaat uit onderdelen die je, afhankelijk van de context van het instituut en het beoogde doel, kunt verwijderen of kunt gebruiken.

Download de Toolkit via onderstaande links (.zip) en pak de bestanden uit op je computer om deze te bekijken en gebruiken.

Sfeerafbeelding Fontys

Flitsbezoeken

Een flitsbezoek is een variant op een lesbezoek, waarbinnen in een korte tijd veel informatie over de onderwijssituatie, de module, leeruitkomsten, didactisch handelen en het formatief handelen wordt verzameld

Sfeerafbeelding Fontys

Een veilige leeromgeving

Bij het vormgeven van Blended Learning is het creëren van een veilige omgeving essentieel. Welke componenten hierbij horen, zie je o.a. in onderstaande infographic.

Sfeerafbeelding Fontys

Starterskit 'Hoe maak je een online les?'

De starterskit bevat een set instructies en voorbeelden voor het maken van een online les.

Sfeerafbeelding Fontys

Module eerste introductie tot auteursrechten

Module met informatie over auteursrechten en Blended Learning.
N.B. Kies na downloaden voor 'externe inhoud inschakelen' om de module te bekijken.