Blended learning essentials

Wanneer je aan de slag gaat met Blended Learning kun je de informatie en handreikingen op deze pagina goed gebruiken. Daarnaast vind je hier handvatten en suggesties voor vb. docententeams om blended onderwijs te ontwikkelen.

Sfeerafbeelding Fontys

Flitsbezoeken

Een flitsbezoek is een variant op een lesbezoek, waarbinnen in een korte tijd veel informatie over de onderwijssituatie, de module, leeruitkomsten, didactisch handelen en het formatief handelen wordt verzameld

Sfeerafbeelding Fontys

Toolkit 'Workshop Op weg naar een visie op Blended Learning'

Deze Toolkit is bedoeld om met een team te komen tot een visie op Blended Learning en eventueel al een eerste stap te zetten in het vertalen van deze visie naar een specifieke inrichting van het onderwijs. Omdat ieder instituut een ander startpunt heeft is de workshop aan te passen aan de context. De Toolkit bestaat uit onderdelen die je, afhankelijk van de context van het instituut en het beoogde doel, kunt verwijderen of kunt gebruiken.

Download de Toolkit via onderstaande links (.zip) en pak de bestanden uit op je computer om deze te bekijken en gebruiken.

Sfeerafbeelding Fontys

Een veilige leeromgeving

Bij het vormgeven van Blended Learning is het creëren van een veilige omgeving essentieel. Welke componenten hierbij horen, zie je o.a. in onderstaande infographic.

Sfeerafbeelding Fontys

Starterskit 'Hoe maak je een online les?'

De starterskit bevat een set instructies en voorbeelden voor het maken van een online les.

Sfeerafbeelding Fontys

Module eerste introductie tot auteursrechten

Module met informatie over auteursrechten en Blended Learning.
N.B. Kies na downloaden voor 'externe inhoud inschakelen' om de module te bekijken.