• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Na een studie International Marketing kom je op de tofste plekken terecht, vaak bij grote commerciële organisaties. Onze afgestudeerden bedenken bijvoorbeeld een nieuw product bij Apple of doen marktonderzoek naar de lekkerste ijsmomenten. Je leert consumenten te triggeren en waarom ze meer betalen voor Coca Cola terwijl ze dat andere merk bij een blinde test toch echt lekkerder vinden. Als internationaal marketeer denk je over landsgrenzen heen. Je leert marketing- en salesstrategieën ontwikkelen voor het zakenleven in jouw regio, maar ook voor markten in het buitenland.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Wij bieden je een inspirerend studieprogramma, waarmee je jouw onderzoekende, ondernemende en creatieve houding ontwikkelt. Met vakken als marktonderzoek, merkenmanagement, consumentengedrag en e-marketing leer je hoe marketing werkt. Tijdens de studie International Marketing werk je veel in projectteams. Dankzij presentaties, portfolio’s schriftelijke rapporten en tentamens toetsen we jouw kwaliteiten. Je krijgt tijdens de hele opleiding begeleiding van een studieloopbaanbegeleider. We houden klassen bewust klein, zodat je zoveel mogelijk aandacht krijgt. Fontys Venlo staat bekend om haar persoonlijke en kleinschalige karakter.

Wat verwachten wij van jou

Je bent communicatief sterk en out-of-the-box denken is voor jou een automatisme. Je bent creatief, hebt lef en kunt je makkelijk in anderen verplaatsen. Natuurlijk wil je alles weten over internationale marketing. Daarvoor wil je individueel en in groepsverband in een interculturele setting aan diverse opdrachten werken. International Marketing is internationaal georiënteerd. Als afgestudeerd marketingexpert kan je werkgebied de hele wereld zijn.

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Venlo
Opleiding B Commerciële Economie
Zo pak je het aan

Ontdek de opleiding samen met een Fontys Venlo student

Bekijk de opleiding door de ogen van Koen! Wat houdt de opleiding International Marketing in? En welk advies heeft Koen voor aankomende studenten?

Open dag - 16 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Venlo
Startmoment(en)
Studieduur
48 maanden
Nederlands, Engels, Duits
Graad (titel)
Bachelor of Science

Internationale en Duitse stream

De opleiding International Marketing wordt ook in het Duits en Engels aangeboden.

Contact met International Marketing

ssc-venlo@fontys.nl