Foto van persoon

Docentonderzoeker

A. (Anouk) Schul

Een voorliefde voor onderzoeken, ontwikkelen en inzetten voor talent heb ik altijd gehad. Dit is de rode draad die door mijn leven loopt. Als tiener was ik al geïnteresseerd in alles rond talentontwikkeling en persoonlijke groei. Ik verslond boeken over dit onderwerp en stelde vragen waar mogelijk. Zo kreeg ik bijvoorbeeld al vroeg de kans om naast mijn studie Internationale Bedrijfskunde aan de Universiteit Maastricht, een tijd in Bangkok te studeren. Dit gaf mij de ruimte om naast vakken zoals Leiderschap en HR, tevens Boeddhisme te bestuderen. Al van kinds af aan toon ik belangstelling in wat mensen drijft, hoe zij de wereld zien en welk pad zij bewandelen. Tijdens een verblijf in een Thais klooster besloot ik: ooit wil ik werken met jongeren of in het onderwijs. Deze droom is inmiddels werkelijkheid geworden.

Na mijn afstuderen, ging ik al vrij snel werken op het gebied van talentmanagement. Gestart vanuit werving en selectie was de overgang naar coaching en talentontwikkeling snel gemaakt. Ik heb een grote passie voor het coachen en begeleiden van jongeren. Wat een cadeau (en eer!) om mensen al op een zeer jonge leeftijd te mogen begeleiden op hun levenspad.

Lectoraat Dynamische Talentinterventies

Naast mijn coaching & training praktijk voor jongeren, ben ik docent bij Fontys Hogeschool HRM en Toegepaste Psychologie. Ik vind het belangrijk, om naast het doceren en coachen van jongeren, een brug te slaan tussen onderzoek, het bedrijfsleven en onderwijs. Hierdoor was het werken bij het lectoraat Dynamische Talentinterventies een logische stap.

Met veel plezier werk ik hier aan projecten die mij na aan het hart gaan. Samen met mijn collega Kazimier onderzoek ik vanuit het lectoraat de werving en selectie van internationale kenniswerkers voor de regio Brainport. Een mooie manier om naast het doen van onderzoek, ook wat te betekenen voor de praktijk en het onderwijs. Een brug die ik heel graag bewandel!


Onderzoeksprojecten


Contact

Foto van persoon

A. (Anouk) Schul

Docentonderzoeker