Foto van persoon

Projectleider Talent Academy

D.S. (Denise) Raetsen

Als dochter van een Nederlandse vader en een Duitse moeder, kreeg ik de interculturele cross-over met de paplepel ingegoten. Door de weekendtrips naar mijn familie in Duitsland, had ik al gauw door dat er veel hetzelfde, maar ook zeker dingen anders waren als ik keek naar de gang van zaken zoals ik die vanuit Nederland gewend was. Hier werd dan ook het fundament gelegd voor mijn nieuwsgierigheid naar andere talen en culturen.

Dit uitte zich in mijn keuze om functiegericht toerisme en recreatie en gaf mij vele nieuwe inzichten over hoe interculturele competenties een belangrijke rol spelen in de maatschappij. Het interesse in de wisselwerking tussen culturen heeft zich als een rode lijn door mijn studieloopbaan ontwikkeld en had als gevolg dat ik mij tijdens de MA Interculturele communicatie hierop toe kon leggen.

Als medewerker bij de euregio rijn-maas-noord ervaarde ik wat grensoverschrijdende samenwerking op een dagdagelijkse basis concreet inhoudt. Deze ervaringen en kennis neem ik mee als projectleider van de Talent Academy, waarbinnen wij studenten de kans willen bieden middels zelfreflectie en een grote intrinsieke motivatie zichzelf, hun talenten, waarden en drijfveren te leren kennen. Dit alles, zodat de student zich aan het einde van de studie beter kan positioneren binnen de cross-border grensregio waartoe Venlo behoort.


Contact

Foto van persoon

D.S. (Denise) Raetsen

Projectleider Talent Academy