Foto van persoon

Docentonderzoeker

P.E.M. (Petra) Kerstens

Mijn naam is Petra Kerstens. Waarderen van Diversiteit is een thema dat me na aan het hart ligt en ik heb een sterke behoefte aan het stevig verbinden van onderzoek en praktijk.  Als docent bij Fontys OSO heb ik ervaring met het verzorgen van een divers scala aan modules gericht op loopbaanbegeleiding, communicatie, oplossingsgericht werken en drama en expressie als orthopedagogisch middel.

Ik ben gefascineerd door de mogelijkheden die je als leerkracht hebt om je onderwijs kleur, inhoud en diepgang te geven en hoe je (liefst als team) kunt werken aan een optimale en veilige leeromgeving. Door zowel mijn werk als leerkracht in meerdere vormen van onderwijs als mijn werk als loopbaanadviseur werd ik me bewust van de diversiteit aan mensen, mogelijkheden en kansen.

Het is mijn overtuiging dat je als leerkracht en als school juist door het waarderen van die diversiteit kunt bijdragen aan het vergroten van kansen. Mijn passie ligt bij kunst en cultuur en in mijn onderzoek wil ik de kracht en waarde hiervan onderzoeken gerelateerd aan het waarderen van diversiteit.

Binnen dit lectoraat  komt alles mooi bij elkaar en is de cirkel bijna rond. Wat mij betreft nu tijd om daar samen met jou (en anderen) aan te gaan werken.


Contact

Foto van persoon

P.E.M. (Petra) Kerstens

Docentonderzoeker