Projectleider Cross-border Business Development

R.L. (Rob) Bimmel

Ik ben opgegroeid in de provincie Limburg. Samen met mijn ouders was ik vaak "op pad" in de Euregio. Als kind al bezochten we regelmatig Aken, Luik, Hasselt, de Ardennen, Düsseldorf, de Kempen, Keulen, Tongeren, de Eiffel, Eupen, Verviers en natuurlijk onze eigen provincie Limburg.

Meertalig opgevoed en als kind niet bewust van het feit dat alle steden en regio's die we bezochten grensoverschrijdend in 3 verschillende landen lagen, was ik nogal verbaasd toen ik tijdens de aardrijkskundelessen op de lagere school hoorde dat "mijn regio" in Duitsland, Nederland en België lag.

In mijn eerste 2 jobs, een KMO in elektronica en een grote fabrikant van keramiek, heb ik veel gereisd, ook weer grensoverschrijdend. Marketing, verkoop, communicatie en productontwikkeling waren mijn voornaamste taken. Maar de Euregio zat blijkbaar nog steeds in mijn achterhoofd.De laatste 15 jaar ben ik actief geweest in een grote verscheidenheid van projecten in onze Euregio. Het hoofdthema was altijd grensoverschrijdende samenwerking tussen start-ups, MKB, onderzoeksinstituten, overheidsorganisaties, Interreg etc. Bij CBBD zal ik me bezighouden met de projecten "Grensranking Venlo" en "Cross-Border Circular Institute".


Contact

R.L. (Rob) Bimmel

Projectleider Cross-border Business Development