Programma

Sfeerafbeelding Fontys

Gehele week

Van woensdag 23 oktober tot en met vrijdag 25 oktober zijn er studenten van FHICT en het Centrum voor Ondernemerschap aanwezig die hun prototypes delen. Eén groep is bezig met een installatie voor Glow die ze graag alvast eens met het publiek willen testen. Een student toont, vanuit zijn afstudeerstage bij het lectoraat Interaction Design, een installatie. Hiermee onderzoekt hij hoe een interactief systeem mensen kan aansporen tot directe sociale interacties. Er is een student die een technische installatie heeft bedacht voor het maken van cocktails en een student die zzp’er is in de jeugdzorgverlening. Een zeer divers gezelschap dus.

Sfeerafbeelding Fontys

Ma 21 okt: Leren en Innoveren, verandervraagstuk in onderwijscontext

Op maandag van 13:30 tot 20:30 werken studenten binnen de Fontys Master Leren en Innoveren aan een verandervraagstuk binnen de onderwijscontext (basisschool, middelbare school, MBO en HBO). Dit gebeurt in de ruimte TQ4 – 2.401.
Deze middag en avond krijgt dit een vervolgstap in een ontwerpproces waarbij we specifiek nadenken over wat de waarde is van doelen in het onderwijs. Na een centrale aftrap gaan studenten hiermee aan het werk en tussendoor doen ze inspiratie op bij de events van de DDW op Strijp T.

Sfeerafbeelding Fontys

Di 22 okt: Circulaire economie

Op dinsdag zit de Rabobank in onze Fontys Hub op DDW 2019. Parallel is er een lezing en dialoogsessie vanuit de Minor Circulaire Economie op de tweede verdieping van TQ5, ruimte 2.582. Om 11.30 uur vertelt lector Cees-Jan Pen over zijn expertisegebied Circulaire Transitie in de Brainport Regio en GroenLinks Raadslid Eva de Bruijn levert een bijdrage aan het openbare debat over dit onderwerp. Studenten van de Minor Circulaire Economie zijn betrokken bij deze sessie.

Inhoudelijk staat het volgende centraal:
Als de Brainport Regio de slimste en meest veerkrachtige regio wil blijven zal de private en ook publieke sector stevige stappen moeten zetten richting een meer circulaire economie. Het voortbestaan en duurzame groei van bedrijven vraagt om een ander economisch systeem waarin grondstoffen en projecten schaarser worden met groter accent op hergebruik. Cees-Jan Pen gaat kort in op terechte aanwijzing van Brainport als Mainport en wat deze regio zo sterk, dynamisch en uniek maakt. Vervolgens laat hij zien dat de regio op circulair economisch gebied te langzame voortgang boekt en er veel lokale en goed bedoelde initiatieven zijn, maar opschaling en kennisdeling hard nodig is. Veel partijen vinden zelf opnieuw het wiel uit. Specifiek gaat Cees-Jan Pen daarna in op de projecten die wij binnen Fontys doen en gaan doen rond Raak MKb, circulaire werklocaties en het op te richten Centre of Expertise Circulaire Economie.

Sfeerafbeelding Fontys

Wo 23 okt: Kinderparticipatie in onderwijsontwerp en Rondetafelsessie e-health voor zorgprofessionals

Op woensdag van 9.00 - 12.30 uur gaan we met studenten van lerarenopleiding basisonderwijs aan Fontys PABO Eindhoven in gesprek. Onderwerp is hoe je kinderen betrekt bij het ontwerpen van onderwijs en welke werkvormen hier geschikt voor zijn. Gewerkt wordt aan actuele onderwijsvraagstukken rond internationalisering, persoonsvorming, inclusie, meer beweging en actief leren in het basisonderwijs en de rol van muziek en creativiteit in het basisonderwijs.

Van 15.00 - 19.00 uur vindt de sessie van de Rondetafel hbo e-health plaats (zie onderstaande link). De sessie staat in het teken van het creëren van een toekomstbeeld van gezondheid en welzijn in Nederland.