Fontys Kenniscafé 'Praktijkgericht onderzoek door paramedici in opleiding: wie wordt daar beter van?'

Ja, hier wil ik bij zijn!

Datum: donderdag 31 januari 2019

Locatie: Fontys Hogescholen, gebouw TF, Ds. Th. Fliednerstraat 2, 5631BN Eindhoven
Tijd: 17.30 - 21.15 uur Voor wie:
(zorg)professionals, docenten, studenten

Dat de zorg in razendsnel tempo verandert, is geen nieuws. Maar hoe jouw collega van morgen bij Fontys Paramedische Hogeschool (FPH) opgeleid wordt, misschien wel. Binnen dat opleiden richt FPH zich ook op het verbeteren, versterken en vernieuwen van beroepenvelden. Praktijkgericht onderzoek en ondernemend afstuderen spelen hierin een belangrijke rol. Wat levert dat op? Dat laten de vierdejaars van onze vijf bacheloropleidingen zien in de afstudeerexpositie. Op 31 januari 2019 organiseren we daarom een Fontys Kenniscafé  rondom de meest opvallende onderzoeksposters van onze studenten, die graag met je in gesprek gaan.

Verder kun je in een aantal korte presentaties alles te weten komen over praktijkgericht onderzoek en innovatie in de verschillende opleidingen van onze hogeschool. Verder kun je in dit kenniscafé ons netwerk gebruiken om dat van jezelf te vergroten. Daarvoor zijn er deze avond drie mogelijkheden: een echt ‘meetingpoint, live mobiele schermen en een interactief programmaonderdeel. Ontmoeten, verbinden en net- en samenwerken op verschillende manieren die het beste bij jou passen. Op deze manier laten we niet alleen de kracht van ons netwerk zien, maar ook van de netwerken die de bezoekers stuk voor stuk met zich meebrengen. Zo brengen we samen de zorg van morgen in onderwijs en onderzoek samen een stapje verder.

Ja, hier wil ik bij zijn!

Programma

17.30    uur       inloop met soep en broodjes en bezoek ‘highlights’ afstudeerexpositie (studenten                          met hun onderzoeksposter)

18.30    uur       opening

18.35    uur       Innovatie: opschalen of omschalen? Gelle Klein Ikkink, programmadirecteur Innovatie                   en Zorgvernieuwing, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

18.55    uur       Praktijkgericht onderzoek, welke praktijk doet er zijn voordeel mee?

Eveline Wouters, hoogleraar Succesvolle technologische innovaties in de zorg,                                  Tranzo/TiU, en lector Health Innovations and Technology, Fontys Paramedische                           Hogeschool

19.10     uur       Afstudeerexpositie? Van binnenskamers naar openbare ruimte!

Sil Kloppenburg, docent Fontys Paramedische Hogeschool en onderwijsinnovator

19.25     uur      Wat heeft mijn beroepsgroep aan mijn onderzoek? met een introductie op de                                   profileringsthema’s door Forra Cornelis, docent-onderzoeker Fontys Paramedische                        Hogeschool, team Zelfregie,  gevolgd door korte pitches aantal studenten

19.45     uur      Pauze met vervolg bezoek ‘highlights’ afstudeerexpositie

20.00     uur     Gooi het in de groep – Kracht van ons netwerk in beeld!  Netwerkvraag- , probleem-                      of idee voorgelegd aan statafelgenoten. Interactief moment begeleid door aanwezige                 facilitators, docenten van diverse opleidingen van Fontys Paramedische Hogeschool.

20.45    uur       slot en netwerkborrel

Nieuwsgierig naar het andere Fontys Kenniscafé over ehealth op 23 januari 2019? Kijk dan hier naar het programma.