Fontys Academy for Creative Industries

Fontys Academy for Creative Industries (Fontys ACI) is onderdeel van Fontys Hogescholen met ruim 40.000 studenten en ongeveer 4.000 medewerkers de grootste hbo-instelling in het zuiden van Nederland (hoofdvestigingen Venlo, Eindhoven, Tilburg). Bij Fontys ACI in Tilburg studeren circa 2600 hbo-studenten. Wij verzorgen hbo-bachelors en minors.

Bachelors

Minors

Historie Fontys ACI

De opleiding Commerciële Economie - International Event, Music & Entertainment Studies (CE IEMES) is in 2004 gestart bij Fontys Bedrijfshogeschool in Tilburg. De aanleiding was de invloed van veranderende (digitale) technologie op marketingstrategieën in de entertainmentindustrie. In 2008 volgde de opleiding Communicatie - International Event, Music & Entertainment Studies (CO IEMES) omdat er in de entertainmentindustries vraag was naar creatieve conceptontwikkelaars.

In 2010 startte de opleiding International Lifestyle Studies (ILS) een opleiding die inspeelt op de toenemende behoefte aan trendonderzoek en conceptontwikkeling in sectoren als gezondheidszorg, voeding, wonen en mode. In hetzelfde jaar veranderde Fontys Bedrijfshogeschool haar naam in Fontys Academy for Creative Industries (Fontys ACI). In 2012 begon de opleiding Commerciële Economie - Digital Business Concepts (CE DBC) inspelend op de behoefte aan nieuwe businessmodellen in de digitale wereld. In studiejaar 2017-2018 startte Fontys ACI met Engelstalige varianten van de bachelors ILS en CE DBC.

Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys