Projecten, opdrachten, Work, lezingen en trendtours

Onder begeleiding van docenten, die veelal werkzaam zijn in het bedrijfsleven, wordt er door studentgroepen gedurende een periode van circa twaalf weken resultaatgericht gewerkt aan een praktijkcase. Een mooi voorbeeld van de opleiding International Event, Music & Entertainment Studies (IEMES) zijn de succesvolle samenwerkingen met ADE en Paaspop, waarbij studenten ieder jaar Academies over relevante onderwerpen uit het vakgebied organiseren. Denk hierbij aan een netwerk georiënteerd festivalcongres waar de muziek- en eventbranche wordt geïnformeerd over de meest actuele thematieken in de branche. Bedrijven die als opdrachtgever fungeren stemmen in goed overleg met Fontys de kaders en gewenste resultaten van de opdracht af.

Veelvoorkomende projectresultaten waar je als bedrijf op kan rekenen zijn ontwikkeling van eigenzinnige merkconcepten, strategisch communicatieadvies, een (online) marketingplan en/of rapportage van een onderzoek. Afhankelijk van het vraagstuk beoordeelt Fontys of de uitdaging geschikt is voor een eerste- of tweedejaarsstudent van een van onze opleidingen. Daarnaast kan het voorkomen dat de uitdaging zich leent voor een zogenaamd ‘special project’ waar beide opleidingen gedurende een full time week geïntegreerd samenwerken aan een projectcasus.

Daarnaast bieden we ook het WORK-programma aan waarbij eerstejaarsstudenten één dag in de week ervaring op kunnen doen binnen de creatieve industrie. Hierdoor leren ze het werkveld kennen en bouwen ze aan hun professionele netwerk. Studenten kunnen deze ervaringsplek zelf zoeken, maar het is ook mogelijk om als bedrijf een een vacature te plaatsen op onze vacaturebank genaamd Job Board. Hiermee willen we iedere eerstejaarsstudent helpen aan een leuke en leerzame ervaringsplek. 

Neem voor samenwerking met studenten CO-IEMES en CE-IEMES contact op met acistage-projecten@fontys.nl

Neem voor samenwerking met studenten Digital Business Concepts contact op met dbcstage@fontys.nl

Voor samenwerking met studenten International Lifestyle Studies (o.a. trendtours) gaat u naar Join ILS.