Projecten

Ervaring opdoen in de praktijk

Bij Fontys Academy for Creative Industries staat de praktijk altijd voorop. Want leren doe je niet in de schoolbanken, daarvoor trek je de wijde wereld in. Daarom is de relatie van Fontys ACI met bedrijven, organisaties, ondernemers en overheden in binnen- en buitenland ook zo belangrijk.

Van dance event tot vakbeurs

Zo is er een nauwe samenwerking van de opleiding International Event, Music & Entertainment Studies (IEMES) met het Amsterdam Dance Event (ADE) en Paaspop. De opleiding International Lifestyle Studies heeft goede contacten met de Dutch Design Week en de organisatie van de vakbeurs Ambiente in Frankfurt. Ze bieden onze studenten de mogelijkheid om ervaring op te doen en profiteren tegelijkertijd van de frisse blik en kennis van deze medewerkers van de toekomst.

Voor eerste en tweedejaars

Onder begeleiding van docenten, die meestal zelf ook actief zijn in de praktijk, werken de studenten zowel in het eerste als tweede jaar aan opdrachten uit het werkveld. Ze ontwikkelen onder meer concepten, zijn betrokken bij de organisatie van evenementen, maken een (online) marketingplan of een onderzoeksrapport.

Derde en vierde jaars

In het derde jaar verkennen onze studenten de praktijk nog intensiever tijdens een meeloopstage. Met de hier opgedane kennis gaan ze in de afstudeerfase tijdens het vierde en laatste studiejaar aan de slag. Ook hiervoor zoeken wij actief de samenwerking met het werkveld, zodat het mes aan twee kanten snijdt. 

Fontys ACI is altijd op zoek naar bedrijven, organisaties ondernemers en overheden die willen samenwerken. Interesse? Neem contact met ons op.

Samenwerken met studenten Communicatie- en Commerciƫle Economie IEMES

acistage-projecten@fontys.nl

Samenwerken met studenten Commerciƫle Economie DBC

dbcstage@fontys.nl

Samenwerken met studenten International Lifestyle Studies

Klik op de kaart hieronder

Sfeerafbeelding Fontys
Klik hier voor projecten met ILS