Sprint naar content

Stress

Heb je regelmatig last van stress? Herken de signalen bij jezelf en leer te ontspannen. Ga lekker bewegen of doe ontspanningsoefeningen. En misschien is een training mindfulness iets voor jou.

Omgaan met stress is een vaardigheid die we allemaal nodig hebben. Stress is er tegenwoordig altijd wel, dus je komt er niet onderuit. In dit artikel meer informatie over omgaan met stress.

We hebben het allemaal wel eens gevoeld: stress. Kun je nog herinneren dat je zweethandjes had tijdens een eerste date, buikpijn voor een presentatie of een sneller kloppend hart bij een enge film? Dan weet je hoe stress kan voelen voor je lichaam en wat het mentaal doet. Maar wat is het nu eigenlijk precies? In dit artikel gaan we daar op in.

Daarnaast gaan we bekijken hoe je met stress om kan gaan. Daarbij geven we je tips en trucs om te kunnen dealen met verschillende vormen van stress.

Sfeerafbeelding Fontys

Podcasts over omgaan met stress

De podcast psycholoog - Praktische tips voor het managen van stress en tools om niet te eindigen in een burnout

Stress Less Lifestyle - Herken stress gerelateerde krachten en hoe ga je er mee om?

Trainingen

Mindfulness

Word je afgeleid van wat je NU wilt doen? Veel stress wordt veroorzaakt door gedachten over het verleden of over de toekomst. In deze training leer je deze gedachten los te laten. Ook leer je om met mildheid naar jezelf te kijken. De stress die je jezelf oplegt wordt hierdoor minder.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Leefstijltraining +

Meer bewegen en minder stress: 1 + 1 = 3

Lukt het jou vanwege een blessure, weinig motivatie of teveel (studie)stress niet om aan je beweegdoelen te werken? Ook is er bij leefstijltraining+ aandacht voor stress: in het coachingstraject willen we je (als je daar behoefte aan hebt) ook helpen op een gezondere manier om te gaan met (studie)stress.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Afspraak maken met een van onze studentenpsychologen?

Als je klachten, zorgen of problemen hebt waar je niet direct een oplossing voor ziet, kun je terecht bij een studentenpsycholoog.

*Een studentenpsycholoog is onafhankelijk van je opleiding en heeft geheimhoudingsplicht.