Fontys Empower TEC

technology, entrepreneurship & creativity

Wat is het?Een uniek onderwijsprogramma dat is ontworpen voor studenten die overwegen om te stoppen met hun studie en willen uitzoeken wat de volgende stap is.
Voor wie is het?Voor (Fontys) studenten die twijfelen over hun studie en overwegen om te stoppen
Studeer je niet bij Fontys?Wil je (weer) gaan studeren of heb je moeite met het maken van een keuze? Neem contact op voor mogelijkheden!
Contactpersoonempower@fontys.nl

Over Empower

Het kiezen van een juiste opleiding kan lastig zijn. Soms merk je dat de studie die je hebt gekozen niet goed bij je past. Je hebt het gevoel dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt en je twijfelt over de volgende stap. Daarom hebben we Fontys Empower ontwikkeld.

Empower is een voltijds onderwijsprogramma. Het programma heeft een studielast ter waarde van 30 studiepunten. Als je het succesvol hebt doorlopen, krijg je een bewijs van succesvolle afronding waarmee je vrijstelling kunt aanvragen voor de minor van een fontys-opleiding. Tijdens het programma blijf je als student sociaal verbonden, ontdek je wat je wel en niet leuk vindt, waar je goed in bent en ontwikkel je vaardigheden om een weloverwogen keuze te maken voor een opleiding die echt bij jou past.

Sfeerafbeelding Fontys

Programma details

De focus van het programma ligt op het professionaliseren van identiteit. Je ontwikkelt jouw professionele vaardigheden (samenwerken, presenteren, eigenaarschap nemen); leert creatieve tools (adobe cloud, lasercutting, 3d printen, virtual reality); ontwikkelt een ondernemende houding; besteedt aandacht aan identiteit en je wordt gedurende dit proces ondersteund door een individuele coach.

Tijdens Empower ervaar je afwisselende activiteiten en uitdagingen die je individueel of in een groep aangaat.

Betekenisvol

Het onderwijsprogramma is opgebouwd uit verschillende onderdelen genoemd 'challenges'. Tijdens het onderwijs leer je resultaatgericht werken en is gekoppeld aan het ontwikkelen van nieuwsgierigheid, trots en het creëren van betekenis voor elkaar en de omgeving (maatschappij).

“Wij geloven dat professionaliseren van identiteit de eerste essentiële stap is om een ​​weloverwogen keuze te maken.’’

Blik op de toekomst

Naarmate je verder komt in het programma ga je aan de slag met Fontys domein specifieke contexten. Vervolgens kies je een context waarvoor je een toekomstbestendige oplossing gaat ontwerpen. Door middel van afwisselende (leer)activiteiten krijg je handvatten om jouw professionele identiteit te ontwikkelen.

Sfeerafbeelding Fontys

Voorwaarden

Voorwaarde om aan Empower deel te nemen, is dat je ingeschreven moet blijven bij Fontys. Het programma zelf brengt geen extra inschrijfkosten met zich mee, maar een student mag zich niet uitschrijven, en kan dus geen resterend collegegeld terugvorderen.

Studeer je niet bij Fontys en heb je interesse in het programma, neem dan contact op voor de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Sfeerafbeelding Fontys

Instroming

Empower is een flexibel onderwijs programma, wat inhoudt dat jij je elke week kunt inschrijven. Elke drie weken is er een startmoment.

Aanmelden

Aanmelden bij Fontys Empower kan door het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Deze afspraak kan je zelf maken of in samenspraak met je studentcoach. Wil je meer informatie over het programma. Neem dan contact op!