Explore

Verkeerde studiekeuze is niet het einde van de wereld

Lees hier het verhaal van Mike; hoe Explore hem heeft geholpen om de juiste studiekeuze te maken.

Lees verder
Sfeerafbeelding Fontys

Wat is Explore?

Explore is een intensief keuzeprogramma met groepslessen en coachgesprekken voor alle studenten die zijn gestopt met hun studie of twijfelen over de studiekeuze.

Voor wie?

Voor studenten die de behoefte hebben om wekelijks gedurende 2 maanden op een intensieve manier bezig te zijn met het maken van een nieuwe keuze.

Tijdens Explore neem je de tijd en de ruimte om te ontdekken wat je werkelijk wil! In de groepssessies en tijdens de individuele coaching ga je aan de slag met:
• jezelf beter leren kennen en je ontdekt waar jij energie van krijgt
• je komt erachter welke kwaliteiten jij in huis hebt
• je gaat ervaren wat jou tegenhoudt bij het maken van een nieuwe keuze
• en je krijgt zicht op mogelijkheden die goed bij jou passen

Zo kun je uiteindelijk met vertrouwen achter je keuze gaan staan.

Volg je Explore Keuzetraject

  • Op dinsdag 17, 24, 31 mei, 7, 14, 21 en 28 juni 2022
  • Van 9.00 - 12.00 uur
  • Locatie: Eindhoven, Rachelsmolen 1, R5
  • Trainer: Elke Rooijakkers
  • De intakegesprekken vinden plaats op 26 april en 11 mei 2022

Meld je aan via onderstaande button. De trainer maakt met jou een afspraak voor een intake om te kijken of Explore aansluit bij wat jij nodig hebt.

Deze training is reeds gestart. Aanmelden is niet meer mogelijk. Kijk hiernaast voor meer data.

Volg je Explore Keuzetraject

  • Op dinsdag 14, 21 en 28 juni, 5, 12, 19 en 26 juli 2022
  • Van 13.00 - 16.00 uur
  • Locatie: Eindhoven, Rachelsmolen 1, R5
  • Trainer: Elke Rooijakkers
  • De intakegesprekken vinden plaats op 7 en 9 juni 2022

Meld je aan via onderstaande button. De trainer maakt met jou een afspraak voor een intake om te kijken of Explore aansluit bij wat jij nodig hebt.

Wat ga je doen tijdens Explore?

Je bent waarschijnlijk niet blij met je huidige situatie. Je hebt één of meerdere studies gekozen waar jij je niet op je plek voelde Hoe dan ook, je wilt dat er iets verandert. We gaan van start met die gewenste verandering en je leert je groepsgenoten kennen.
Voordat we vooruit gaan kijken is het belangrijk om te weten waar je vandaan komt. Wat zegt waar jij vandaan komt over hoe jij in het leven staat, welke keuzes je wel of juist niet maakt en hoe jij de toekomst ziet.
Wat vind jij echt belangrijk in je leven/studie/werk? Als je weet wat je belangrijk vindt, wat jouw drijfveren zijn, is het veel gemakkelijker om hier ook rekening mee te houden bij de studie-, werk- en levenskeuzes die je maakt.
Je beschikt – net als iedereen – over veel mooie kwaliteiten en eigenschappen. Zie je ze zelf ook en kun en durf je ze te benoemen? Om richting te kunnen bepalen is het belangrijk om te weten wie je bent en wat je in huis hebt.
Sommige bezigheden geven je veel energie, anderen kosten je energie. Weet je wat jou energie geeft? En durf je datgene dat je energie kost los te laten?
Volg je nieuwsgierigheid. Kwel jezelf niet met de gedachte dat je persé een passie of een roeping moet hebben. Dit zijn vaak te grote en beladen woorden. Je kunt het gevoel krijgen dat er iets mis met je is als je niet je passie weet te benoemen. Wees gerust, er is niets mis met je. Volg gewoon je nieuwsgierigheid! Waar ben jij nieuwsgierig naar? Wat vind jij interessant? Door hiernaar te kijken, dit serieus te nemen en verder te verkennen kom je bij de zaken waar jij je graag mee bezig wilt houden.
Bij het onderzoeken wat je graag wil, kom je ook je zorgen en twijfels tegen. Twijfels aan jezelf en aan de haalbaarheid van wat je wilt. Je ziet misschien wel allerlei beren op de weg. 
Hoe gaat het nu met je? Waar sta je nu na 2 maanden Explore? Wat hebt je nog nodig om voor je nieuwe keuze te gaan?