Donderdag 22 september

Donderdag
22 september 2022

Op deze dag is de keuze reuze! Begin je de dag met yoga? Of krijg je geen genoeg van DJ Joss? Wellicht ben jij dol op dieren en op knuffelen, dan moet je deze dag zéker op Rachelsmolen zijn waar een heuse alpaca te vinden is! Of laat je portret op kaart zetten. Of ga je mee doen aan tour de Fontys Vitaal in Tilburg? 50 km in twee uurtjes!

Yoga workshop | Voor studenten en medewerkers

Wil jij graag werken aan je mentale en fysieke veerkracht en vitaliteit? Wil jij ervaren dat focus op je lichaam, je beweging en je ademhaling kunnen bijdragen aan een betere weerbaarheid, concentratie en balans? Meld je dan aan en ervaar wat yoga voor je kan betekenen.

We gaan in 45 minuten op rustige en laagdrempelige wijze een yoga-flow les beoefenen. Dit betekent dat we tijdens de les het hele lichaam zullen aanspreken waarbij de ademhaling het kernpunt is in de bewegingen en poses.

Max. aantal deelnemers 20

Georganiseerd door

Ellen van Straalen, Docent Toegepaste Psychologie Hogeschool HRM en Psychologie


Praktische info

Neem je eigen matje mee!

Silent Disco | Voor studenten en medewerkers

Overrule je stappenteller, en dans jezelf fit! Doe mee en stap in onze Silent Disco Circus ring! Wees er snel bij, slechts plek voor 80 man dus vol=vol! Aangeboden en gehosted door Fontys ACE.

Hosted by

Source Radio in samenwerking met Fontys Vitaal

Sfeerafbeelding Fontys

Spreekuur | Voor medewerkers

Het 'Fontys Centre of Health and Movement' (FCHM) is een authentieke, levensechte leeromgeving waar we werken met échte cliënten, met jou dus! Je kunt bij het FCHM terecht bij een van de vele spreekuren. Studenten, docenten en artsen werken samen om jou snel en vakkundig van je klachten af te helpen.

Maak je afspraak via de site: Spreekuren | Fontys Centre of Health and Movement | Fontys

Georganiseerd door

Niels Verhoeven, Docent Fysiotherapie Team C2 en Andor Verhoeven, Docent Opleiding Fysiotherapie

Silent disco | Voor studenten en medewerkers

Ontsnap je dagelijkse bezigheden en kom een silent disco ervaren als nooit tevoren. Josselin laat je stretchen, swingen en zingen zoals Sanna Marin! Kom langs en ervaar het zelf!

Vrije inloop!

Georganiseerd door

Fontys Vitaal in samenwerking met Josselin

Oxytocine activatie | Voor studenten en medewerkers

Heb je behoefte aan knuffelen? Kom dan je gelukshormonen verhogen door dieren te aaien of te knuffelen of vast te houden. Denk aan een alpaca of konijntjes of een hond! De dieren staan te poppelen om jouw liefde.

Vrije inloop!

Georganiseerd door

Fontys Vitaal

Health checks | Voor studenten en medewerkers

Een Health Check vormt een goede optie voor alle medewerkers. De afname van een Health Check kan bewustwording creëren voor eigen (ongezonde) gedragingen, die vaak onbekend zijn, waarnaast deze inzicht geeft in mogelijke veranderingen in leefstijl. Ook medewerkers die bewust bezig zijn met hun gezondheid kunnen baat hebben bij een Health Check, doordat deze laat zien of zij op een verantwoorde manier bezig zijn.

Opzet Health Check
De volgende metingen vinden plaats tijdens de Move to Health Check:

 • Bloeddrukmeting (inclusief hartslag)
 • Zuurstofsaturatiemeting
 • Lichaamssamenstellingsmeting (gewicht, vetpercentage en BMI)
 • Knijpkrachtmeting

Overige vragen Health check
Naast de fysieke meting neemt de Health Check ook de Beweeg- en Fitnorm, cafeïne-inname en het slaappatroon mee. Hier worden een aantal korte vragen over gesteld. Op deze wijze kan een passend advies op maat worden geboden en inzicht verkregen worden in concrete gezondheid bevorderende acties.

Alles op papier
De data verkregen uit deze Health Checks worden niet voor onderzoeksdoeleinden ingezet. Na afronding krijgt de deelnemer alle resultaten op papier mee naar ‘huis’.

Vrije inloop!

Georganiseerd door

Frank Bauman, Docent, onderzoeker en programmamanager Move to Health en de studenten van Fontys Sporthogeschool

Massage | Voor studenten en medewerkers

Laat je werk en gedachten even los en geniet van een massage!

Vrije inloop!

Georganiseerd door

Ergo Prevent in samenwerking met Fontys Vitaal

Portretkaart | Voor studenten en medewerkers

Benieuwd hoe jij of jouw collega('s) er uit ziet als cartoon? Chris tekent jou in een kwartier terwijl jij ondertussen de health check doet of een smoothie fietst.

Vrije inloop!

Georganiseerd door

Fontys Vitaal in samenwerking met Chris tekent

Smoothiebike | Voor studenten en medewerkers

Wij zorgen voor verse aardbeien, bananen en yoghurt en jij fietst jouw eigen smoothie. Wat smaakt beter dan wanneer je er hard voor hebt gewerkt.

Vrije inloop!

Georganiseerd door

Fontys Vitaal in samenwerking met TU/e

Workshop gelukspoppetje maken | Voor studenten en medewerkers

Kom tot rust en schuif aan tafel waar je samen met Mirjam een gelukspoppetje kunt maken voor een collega die het verdient, of voor jezelf natuurlijk.

Vrije inloop

Georganiseerd door

Mirjam Vinke, Administratief medewerker Team Health & Wellbeing

Frisbee en basketbal | Voor studenten en medewerkers

Wil jij je ook weer lekker fit voelen tijdens de vitaliteitsweek. Doe dan een of meerdere keren mee met het aanbod om in lunchtijd een potje te voetballen, hockeyen, frisbeeën, knotshockeyen of bv. badmintonnen.

We verzamelen steeds op de aanvangstijd bij de picknicktafels in het midden van het grasveld van de campus Stappegoor.

Sportieve kleding hoeft niet, mag wel maar kleding waar je makkelijk in kan bewegen is wel aan te raden en schoenen waar je niet te makkelijk mee uitglijdt.

Schrijf je in door een mailtje te sturen aan Rolf Touwen. (r.touwen@fontys.nl)

Georganiseerd door

Rolf Touwen, Docent bewegingsonderwijs Fontys Hogeschool PABO Tilburg

Silent disco | Voor studenten en medewerkers

Overrule je stappenteller, en dans jezelf fit! Doe mee en stap in onze Silent Disco Circus ring! Wees er snel bij, slechts plek voor 80 man dus vol=vol! Aangeboden en gehosted door Fontys ACE.

Hosted by

minor Dance DJ-team & vinyl Rock-DJ Harmen Kuppens in samenwerking met Fontys Vitaal

Sfeerafbeelding Fontys

Work walk | Voor studenten en medewerkers

Alweer zittend vergaderen? Probeer eens wat anders! Via WorkWalks combineer je het nuttige met het aangename, door beweging te integreren in je werk. Wandelend vergaderen verhoogd de productiviteit en creativiteit, waarnaast je tegelijkertijd aan je eigen gezondheid werkt. Daarnaast zul je zien dat je gesprekken er beter op worden en je met meer energie terugkomt op kantoor. Personen als Steve Jobs en Barack Obama gingen je niet voor niets voor!

In deze wandelende workshop wordt het belang van wandelend werken benadrukt en worden tips besproken om dit in je eigen werk toe te passen.

Hiernaast wordt ingegaan op de wijze waarop jij een Work Walk kunt integreren in je eigen werkpatroon. Praktische tips rond dit thema worden gedeeld en oefeningen worden op twee punten onder begeleiding uitgevoerd.

Georganiseerd door

Fontys Vitaal in samenwerking met de SIC studenten

Spiritual Fitness workout | Voor studenten en medewerkers

We sluiten de Vitaliteitsweek af met een Silent Disco Spiritual Fitness workout! Spiritual Fitness is een workout voor body, mind & soul. We combineren verschillende houdingen met positieve affirmaties. Door deze lessen mee te doen heb je meer energie en focus, een verbeterde gemoedstoestand, minder stress, betere studieprestaties en ga je weer sporten met een lach op je gezicht! De lessen kun je op je eigen niveau mee doen. Laat dat wat je niet kunt, je niet weerhouden van wat je wel kunt doen. Er hoeft nooit een reden te zijn om niet voor jezelf of je gezondheid te kunnen kiezen. Doe je mee? Leuk, zien we je dan in de kuil op Rachelsmolen!

Georganiseerd door

Marit Smeitink, Docent Ondernemerschap & Retail Management

Wielrentour | Voor medewerkers

Drie enthousiaste en fanatieke wielerfanaten bundelen de krachten samen! Chris, Harmen en Jan-Willem (medewerkers Fontys ACE) nemen je graag mee voor een uitdagende koers door Midden Brabant.

Zelf ook zo’n ‘fanatieke’ wielrenner? Zin in een rondje koers? Poets je racefiets, smeer je ketting en haak aan op donderdag 22 september!

 • Donderdag 22 september
 • Starttijd 16:00 uur
 • Start- en finishlocatie: Fontys Tilburg, Stappegoor, buiten voor gebouw P8
 • Tijd terug rond 18:00 uur
 • Afstand ongeveer 50km
 • Helm verplicht
 • Gemiddelde snelheid rond 28km per uur
 • Samen uit = samen thuis
 • Er is plek voor maximaal 10 personen, dus meld je snel aan!

Georganiseerd door

Jan-Willem ten Broek, Functioneel beheerder Fontys Academy for the Creative Economy en Chris Verstappen, International Mobility Coordinator, en Harmen Kuppen, Onderwijsassistent Nieuwe Media, Beeld & Geluid

Online workshop | Voor studenten

Na deze workshop/lezing heb je kennis gemaakt met:
-Hoe keuzes maken werkt.
- Hoe je beter keuzes kunt maken dicht bij jezelf.
- Hoe je om kunt gaan met keuzestress.

Georganiseerd door

Project Studentenwelzijn Pedagogiek

Sfeerafbeelding Fontys