Maandag 19 september

Maandag
19 september 2022

Start de week met de livestream van docent-onderzoeker Dennis Arts die de vitaliteitsweek opent en je tips geeft voor je eigen vitaliteit. Sterrenkok Jermain de Rozario kookt en deelt twee speciaal voor Fontys ontwikkelde recepten. In Tilburg wordt onder andere een chachacha workshop gegeven, stoelmassages en nog veel meer!

Individueel gesprek | Voor studenten en medewerkers

Onderzoek laat zien dat er een duidelijk verband is tussen vitaliteit en sociale steun. Vrienden zijn een belangrijke bron van steun. Ze geven ons een sterk gevoel van samen, verzachten gevoelens van eenzaamheid en dragen bij aan ons gevoel van betekenis en levensplezier. Reden genoeg dus om deze bron van vitaliteit eens goed te bestuderen op de Vitaliteitsweek van Fontys.

Wat betekent vriendschap voor jou? Wat is een goede vriend? Wiens goede vriend ben jij? Hoe bouw je duurzame vriendschapsrelaties? En wat doe je als het niet gaat zoals je wil?

Op maandag 19 september vind je op het grasveld tegenover P2 het Vriendschapsloket. In en om het loket kun je van 10-14u inspiratie, bewustwording en praktische tips halen en brengen over het fascinerende thema Vriendschap. Een vitaliteitsboost voor de vriend in jezelf. Je raakt aan de praat met nieuwe mensen; leert je vrienden beter kennen en wordt je bewuster van je eigen vriendelijke zelf. De niet-razende Vriendschapsreporter nodigt je bovendien uit om jouw verhaal te delen.

Het Vriendschapsloket is een initiatief van De Liefdesdokter. Samen leren over verbinden – met jezelf, de ander en de wereld – is onze missie. Meer informatie vind je op www.deliefdesdokter.nl.

Georganiseerd door

De Liefdesdokter

Sfeerafbeelding Fontys

Studentenhuiskamer | Voor studenten

Voor studenten is het belangrijk om naast het studeren ook even lekker te ontspannen. Omdat het voor veel studenten hier niet altijd van komt, is op 19, 20 en 21 september D0.13 omgetoverd tot een echte relaxruimte voor studenten. De studieverenigingen G.D. Herodotus, SV Lingua en Omnia Bèta nodigen iedereen uit om bijvoorbeeld een spelletje te komen spelen, een kopje koffie te drinken of een puzzel te leggen. Even tot rust komen en tegelijkertijd andere studenten leren kennen, dat staat centraal. De ruimte is op deze dagen van 10.00 tot 16.30 uur open en er zal altijd iemand zijn om een praatje mee te maken. Graag tot dan!

Georganiseerd door

de studieverenigingen van Fontys Lerarenopleiding Tilburg: G.D. Herodotus, SV Lingua en Omnia Bèta.


Livestream | Voor studenten en medewerkers

Iedereen wil zich fit en vitaal voelen maar dat blijkt in de praktijk nog best lastig te realiseren. De intentie is er, de motivatie vaak ook maar toch lukt het niet om minder te zitten, wat vaker te bewegen of om voldoende te slapen. Om maar een paar vitaliteitsbronnen te noemen. Hoe kan dat? Maar nog belangrijker, hoe krijg ik het wel voor elkaar. In deze webinar neemt Dennis Arts jou mee in het oerwoud van termen en definities. Mythes worden ontkracht, theorie wordt begrijpelijk gemaakt en je krijgt praktische handvatten om meteen mee aan de slag te gaan. Dus wil je vitaler op je werk zijn dan gaan we werk maken van je vitaliteit. Kijk en doe mee!

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Bekijk de livestream

Wil je graag de presentatie ontvangen? Mail ons dan even op fontysvitaal@fontys.nl

Georganiseerd door

Dennis Arts, Docent-onderzoeker lectoraat Move to Be van Fontys Sporthogeschool


TIP!

Schrijf je in voor de livestream en ontvang de link. Je kunt het op een ander tijdstip terugkijken mocht je dit tijdstip niet kunnen!

Workshop | Voor studenten en medewerkers

Verbindend communiceren is communiceren met de intentie om tot verbinding te komen door nieuwsgierig te zijn naar wat er leeft in de ander, ons realiserend dat we als mens allemaal gelijkwaardig zijn én verschillend en hoe we daar van kunnen genieten. Mogen zijn wie je bent, met ruimte voor hoe jij je voelt in het moment en wat belangrijk is voor jou, zonder analyses, oordelen, moeten, dwingen, eisen én ruimte voor de authenticiteit, de gevoelens en behoeften van de ander. De verbinding vinden vanuit je hart, vanuit empathie voor elkaars menselijkheid, met zachtheid en mededogen maar zeker ook vanuit openheid en eerlijkheid. Dat vraagt moed: moed om kwetsbaar te durven zijn, moed om eerlijk te durven zijn over wat je echt voelt en belangrijk voor je is, moed om te vertragen en in contact met je zelf te blijven, moed om je aannames los te kunnen laten.

In deze workshop gaan we middels spelvormen aan de slag met universele (= voor iedereen herkenbare) gevoelens en behoeften en maken we een begin met een verbindend contact. Deze workshop is geschikt als je wat moed verzameld hebt, open staat voor echtheid en zin hebt in plezier en nieuwe dingen ontdekken.

De workshop is zeker ook interessant als je overweegt om een specialisatie of verdiepingsmodule “Geweldloze Communicatie in het Onderwijs” te volgen, aangeboden in periode 3 en 4 dit studiejaar.

Max. aantal deelnemers 12

Georganiseerd door

Door Isabelle van Alebeek, Lerarenopleider Gezondheidszorg en Welzijn en trainer Geweldloze Communicatie


Knotshockey en/of badminton | Voor studenten en medewerkers

Wil jij je ook weer lekker fit voelen tijdens de vitaliteitsweek. Doe dan een of meerdere keren mee met het aanbod om in lunchtijd een potje te voetballen, hockeyen, frisbeeën, knotshockeyen of bv. badmintonnen.

We verzamelen steeds op de aanvangstijd bij de picknicktafels in het midden van het grasveld van de campus Stappegoor.

Sportieve kleding hoeft niet, mag wel maar kleding waar je makkelijk in kan bewegen is wel aan te raden en schoenen waar je niet te makkelijk mee uitglijdt.

Schrijf je in door een mailtje te sturen aan Rolf Touwen. (r.touwen@fontys.nl)

Georganiseerd door

Rolf Touwen, Docent bewegingsonderwijs Fontys Hogeschool PABO Tilburg

Dansworkshop | Voor medewerkers

De dans-workshop is geschikt voor beginners en zonder danspartner. De Cha cha cha is een Cubaanse dans, populair in de jaren 50, met tot op heden een grote internationale uitstraling. Deze dans heeft een swingend ritme dat makkelijk is mee te tellen. Plezier, lol en vooral het ondeugende karakter van de dans komen tijdens de dans naar voren.

Georganiseerd door

Ron Mélotte, Lecturer Cybersecurity en Natasja Martens, People Manager en Lecturer ICT&Business

Ron heeft dansen geleerd in Cubaanse dansscholen in nederland en in Cuba van diverse professionele dansleraren (o.a. Ivan Rodriguez, Karelia Despaigne en Yusimi Moya). Hij danst wekelijks in een Rueda de Casino groep. Natasja heeft ruim 12 jaar stijldansen gedaan, een paar jaar jazz-ballet en vele jaren klassiek ballet.

Stoelmassage | Voor studenten en medewerkers

Stoelmassages door masseurs met een visuele beperkingThe Chairmen at Work zet zich in voor een fit en vitaal werkend Nederland, met masseurs en coaches die blind of slechtziend zijn. Op maandagmiddag 19 september, dinsdag 20 september en woensdagmorgen 21 september verzorgen Anna Karina Muns en Nikita Hartman heerlijk ontspannen stoelmassages in de Mediatheek van het P1-gebouw. Ons verhaal, waarin wij in het kort vertellen wie wij zijn en wat wij doen om bedrijven en organisaties te inspireren om mee te doen aan de inclusieve samenleving van morgen!

The Chairmen at Work: ons verhaal! - YouTube

Georganiseerd door

The Chairman at Work, Stoelmassages door masseurs met een visuele beperking

Livestream | Voor studenten en medewerkers

In dit live Webinar gaan we aan de slag met onze hoeveelheid energie. Waar halen we door de dag heen energie vandaan en hoe kun je dit, deze biochemische processen, zelf beïnvloeden om vitaal te werken en leven. We duiken ook in de gelaagdheid van het brein. Je leert deze lagen zelf te beïnvloeden voor meer energie. In dit Webinar werkt Chantalle Weemaes met 2 ludieke metaforen die energiemanagement en het creëren van energie snel duidelijk en beïnvloedbaar maken.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Bekijk de livestream

Wil je graag de presentatie ontvangen? Mail ons dan even op fontysvitaal@fontys.nl

Georganiseerd door

Chantalle Weemaes, Topstate Management

Chantalle Weemaes is een veelgevraagde spreker en trainer. Ze traint al vele jaren ondernemende professionals die op hoog niveau presteren. Het is haar missie om zoveel mogelijk medewerkers en organisaties in hun ‘TopState’ te brengen om zo veerkrachtig en vitaal te kunnen presteren. Chantalle is een expert op het gebied van de achterliggende systemen in je lichaam die verantwoordelijk zijn voor de hoeveelheid energie en succes. Ze weet als geen ander hoe je zelf op een doelgerichte manier je brein en biochemie kunt beïnvloeden, waardoor je kunt excelleren.


TIP!

Schrijf je in voor de livestream en ontvang de link. Je kunt het op een ander tijdstip terugkijken mocht je dit tijdstip niet kunnen!

Online workshop | Voor studenten

Na deze workshop/lezing heb je kennis gemaakt met: - Hoe je met de stress van de studie om kunt gaan.- Hoe je je blijer kunt voelen. - Hoe je minder last kunt hebben van piekeren. - Hoe je slimmer kunt plannen.

Georganiseerd door

Project Studentenwelzijn Pedagogiek

Workshop | Voor studenten en medewerkers

Voor de Fontys Let's Connect Vitaliteitsweek, deelde Sterrenkok Jermain de Rozario twee speciaal voor Fontys ontwikkelde vegetarische gerechten. “Die je zelf ook heel eenvoudig kunt maken”, zei hij erbij. Dat lieten 3 directeuren zich geen twee keer zeggen. Neem een kijkje in de keukens van Thom Rutten (Directeur Fontys Paramedische Hogeschool), Frans Möhring (Directeur Fontys P&O) en Olivia Kramers (Directeur Fontys HRM en Toegepaste Psychologie). Deze drie videos bevinden zich onder de twee videos van Jermain.

Maak (één van) de gerechten en deel het met ons! Wij zijn héél benieuwd naar jullie creaties.

We maken een leuke collage van alle inzendingen en delen het op onze @Fontys_Vitaal Instagram

Georganiseerd door

Jermain de Rozario in samenwerking met Eurest catering en Fontys Vitaal

Van vuilnisman tot sterrenchef!

Rijst met groente

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Rijst met groente

Spitskool lasagne

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Spitskool lasagne

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Koken met Thom Rutten

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Koken met Frans Möhring

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Koken met Olivia Kramers