Vrijdag 23 september

Vrijdag
23 september 2022

Op de laatste dag van deze week worden actieve activiteiten georganiseerd door onze Fontys collega's. Zo neemt Joris Bressers je mee op een social trailrun in Tilburg. Ellen van Straalen en Jasper van der Windt geven een workshop hoe je je veerkracht vergroot. Meld je aan! En vergeet niet het FLOT winkeltje de Vriendenprijs te bezoeken op Stappegoor.

Workshop | Voor medewerkers

Druk, druk, druk… Heb je het gevoel dat je altijd aan het rennen bent? Tijd om je lichaam te voelen neem je eigenlijk niet… Kom dan een half uur meedoen met een lesje mindful yoga. Ervaring, sportkleding of lenigheid is niet nodig. Het enige wat je nodig hebt is 30 minuten. Doe je mee? Je hoeft je niet op te geven.

Georganiseerd door

Isabelle Kuijlenburg


Workshop | Voor studenten en medewerkers

Expeditie veerkracht is een beweging gericht op het vergroten van jouw veerkracht. Centraal hierbij staat het vinden van een juiste balans op mentaal, fysiek en sociaal vlak. Enerzijds door het vinden van energiebronnen, anderzijds door het verminderen van stressbronnen. Denk hierbij aan mindfulness, ademworkshops, yoga en workshops gebaseerd op het gedachtegoed van ACT (Acceptance & Commitment Therapy / Training).

Hou jij van beweging? Ga jij een uitdaging niet uit de weg? Wil je aan de slag met het vergroten van jouw veerkracht?

Stuur een mailtje naar Ellen van Straalen e.vanstraalen@fontys.nl of Jasper van der Windt j.vanderwindt@fontys.nl

en kom vrijdag 23 september naar ruimte S2 lokaal 3.26

Georganiseerd door

Ellen van Straalen en Jasper van der Windt, Docent Toegepaste Psychologie Hogeschool HRM en Psychologie


Winkeltje | Voor studenten en medewerkers

In ons kleine Pop-up winkeltje vind je kleding, klein meubilair, huishoudelijke apparaten en boeken. Tijdens de Vitaliteitsweek is dit ook dé plek waar je elkaar kan ontmoeten voor een leuk gesprek, om te shoppen en iets lekkers te eten en drinken. En dat alles voor een vriende(n)lijk prijsje.

Ons winkeltje is open op woensdag 21 september en vrijdag 23 september tussen 10.00-14.00 uurDe opbrengst gaat naar een goed doel: een studiereis naar Finland, van studenten van de vakgroep Gezondheidszorg en Welzijn.

Ben je uitgekeken op je strijkplank of draag je bepaalde kleding niet meer, geef ze dan aan ons! Je kunt spulletjes afgeven in B007. Graag alleen spullen die nog mooi genoeg zijn en apparaten die werken.

Tot ziens in onze winkel!

Georganiseerd door

Mücan Benli en GZW studenten voltijd cohort 2020 – 2021

Knotshockey en/of badminton | Voor studenten en medewerkers

Wil jij je ook weer lekker fit voelen tijdens de vitaliteitsweek. Doe dan een of meerdere keren mee met het aanbod om in lunchtijd een potje te voetballen, hockeyen, frisbeeën, knotshockeyen of bv. badmintonnen.

We verzamelen steeds op de aanvangstijd bij de picknicktafels in het midden van het grasveld van de campus Stappegoor.

Sportieve kleding hoeft niet, mag wel maar kleding waar je makkelijk in kan bewegen is wel aan te raden en schoenen waar je niet te makkelijk mee uitglijdt.

Schrijf je in door een mailtje te sturen aan Rolf Touwen. (r.touwen@fontys.nl)

Georganiseerd door

Rolf Touwen, Docent bewegingsonderwijs Fontys Hogeschool PABO Tilburg

Walk | Voor studenten en medewerkers

Het welzijn van studenten / jongeren ziet er niet goed uit. Wij horen en lezen dit niet alleen, maar het is ook uit verschillende onderzoeken naar voren gekomen. Er zijn verschillende triggers die de druk op studenten laat toenemen; prestatiedruk, werk naast de studie, financiën, relaties en social media.

Hoe kan de Natuur bijdragen aan de vitaliteit en veerkracht van studenten?Het klinkt eenvoudig, maar de praktijk is weerbarstiger. Vanuit de Coronatijd hebben wij Nature Energy Walks & Talks georganiseerd samen met de Fontys studenten Pedagogiek Tilburg Roben, Lisa, Merel, en Sarah met hun begeleiders Aafke en Sylvia. De studenten hebben een pedagogische kwestie onderzocht. We hebben twee activiteiten georganiseerd in de Oude Warande in Tilburg. De derde organiseren we in de Reeshof op 23 september aanstaande (zie de bijgevoegde uitnodiging). Een (h)eerlijke ontmoeting met de Natuur in combinatie met muziek, poëzie, stilte en verbinding.

De studenten en docenten die mee hebben gedaan aan de Nature Energy Walks & Talks zijn enthousiast.

Georganiseerd door

Fontys Pedagogiek in samenwerking met Nature for Health (NFH)


Trailrun | Voor medewerkers

Loop jij samen met je Fontyscollega’s het weekend in? Samen sluiten we de vitaliteitsweek sportief af!

Wat? Social trailrun van 10 kilometer, de snelheid is 6:00-6:30 per kilometer. Uiteraard houden we rekening met de snelheid van de deelnemers.

Wanneer? vrijdag 23 september 15:00u

Waar? We starten bij ’t Riels Hoefke (Het Hoefke 4, Riel)

Wie? Iedereen die ongeveer een uur kan hardlopen is van harte welkom om deel te nemen.

Onder begeleiding van collega en ultratrailer Joris Bressers ga je in zijn favoriete trainingsgebied mee op een trailrun van ongeveer 10 kilometer.

We starten in de bossen van ’t Riels Hoefke, 10 kilometer ten zuiden van Tilburg. We doorkruisen daarna de heide in het grensgebied van Nederland en België. Samen laten we de drukte van de werkweek achter ons en gaan we fit het weekend in!

Georganiseerd door

Joris Bressers, Fontys HR Business Partner

Wie is Joris?

Ik ben 43 jaar, ik woon in Tilburg met Evelien en onze twee kinderen. Ik werk als consultant bij dienst P&O. Daarnaast ben ik een fanatiek ultraloper. Dit betekent dat ik regelmatig afstanden afleg tussen de 50 en (tot dusver) 115 kilometer, vaak in heuvelachtig of bergachtig terrein. Het lopen in de natuur vind ik geweldig en geeft me enorm veel energie.

Wat mij onder andere zo aanspreekt aan ultralopen is het gemeenschapsgevoel, onderweg help je elkaar. Iedereen heeft tijdens een race moeilijke momenten, het is fijn als je je dan aan anderen kan optrekken.

De vraag die mij het meest gesteld wordt is: waarom doe je dit? Op deze vraag bestaat geen kort antwoord, en geen vaststaand antwoord. Waar het voor mij uiteindelijk op uitkomt is de zoektocht naar mezelf. Je leert jezelf zo goed kennen, met name in de donkere momenten als het zwaar is, het pijn doet of je om moet gaan met onvoorziene omstandigheden. Wat doe je als het erop aan komt? Een van de belangrijkste dingen die ik heb ondervonden is dat een fysieke grens vaak geen harde grens is; it’s all in your head.

Ultralopen is ook dromen, het kan altijd verder, hoger en mooier. Mijn droom is om ooit de Ultra Trail de Mont Blanc te lopen, een race van 100 mijl rond het Mont Blanc massief.