Reserveren

Je kunt materialen reserveren rechtstreeks via Fontys Finder.

Reserveren van een titel waarvan alle exemplaren zijn uitgeleend

Online reserveren werkt als volgt:

  1. Zoek de titel op in het zoeksysteem.
  2. Wanneer alle exemplaren uitgeleend zijn, geeft het systeem dit ook aan, en kun je een reservering maken door op de blauwe knop ‘Reserveren’ te klikken.
  3. Geef een ophaallocatie aan; de mediatheek waar je het boek wilt ophalen.
  4. Je kunt eventueel een opmerking invoeren.
  5. Klik op verzenden om de reservering te plaatsen.

Let op: je maakt een zgn. ‘titelreservering’; als er meerdere exemplaren van dezelfde titel bij een of meer van de Fontysmediatheken aanwezig zijn, dan is het eerste exemplaar dat binnenkomt bestemd voor de (eerste) lener die het heeft gereserveerd.

Bij het reserveren geef je een ophaallocatie op. Een uitgeleende titel kan binnenkomen op jouw ophaallocatie of op een andere locatie. Als het materiaal binnenkomt op de door jou opgegeven locatie krijg je per e-mail bericht, dat je het kunt ophalen. Wanneer het binnenkomt op een andere locatie wordt het per post naar je opgestuurd. Je ontvangt daarover ook een e-mail.

Reserveren van een exemplaar dat beschikbaar is in een van de mediatheken

Het reserveren van een beschikbaar exemplaar gaat op dezelfde manier. Wanneer je in het systeem de melding ‘Beschikbaar’ krijgt, dan betekent dat, dat er op een van de Fontyslocaties een exemplaar in de kast staat. Ook bij het reserveren van materialen die beschikbaar zijn geef je de ophaallocatie op. Is er een exemplaar beschikbaar op die locatie, dan krijg je bericht dat je het kunt ophalen. Is er geen exemplaar op jouw locatie beschikbaar, maar wel op een andere locatie, dan wordt dit exemplaar per post naar je opgestuurd. Je ontvangt hierover een e-mail bericht.

Zie ook