'Aan-Tafel'-ontbijtsessie: Gamen en de ontwikkeling van jongeren

Games, een onderwerp waar veel mensen al gauw een mening over hebben. Van leerzaam en inspirerend tot verslavend en slecht voor het jeugdige brein. In het Innovatielab ‘Gamen als talent’ bedachten jongeren samen met professionals, ouders en beleidsmakers plannen om het stigma van gamen te veranderen. Want gamen zegt ook wat over talenten van jongeren, en draagt bij aan de ontwikkeling. Games worden bovendien meer en meer ingezet voor ‘serieuze zaken’, zo zijn in het onderwijs en de zorg games niet meer weg te denken en groeit het aantal toepassingen sterk.

Inhoud bijeenkomst
Fontys Hogeschool Pedagogiek organiseert een ‘Aan-Tafel’-sessie over dit onderwerp. De bijeenkomst start met een ervaringsverhaal van een jongere. Daarna vertellen docent Wouter Hädicke en maatschappelijk werker Bas Leemans over soorten games en trends. Vervolgens leggen ze uit wat ‘gamification’ betekent voor kinderen, jongeren en ouders en wat dit vraagt van professionals die met deze jeugd en/of ouders werken. Sabine Donders (trainer mediawijsheid) vertelt vervolgens over wat professionals (kunnen) doen in hun eigen deskundigheid en heeft ook tips voor professionals. Aan het einde van de bijeenkomst is er ruimte voor vragen aan het brede panel van sprekers en andere betrokkenen.

Datum: donderdag 28 september 2017
Tijd: 9.00 uur. De broodjes staan vanaf 8.45 uur klaar en om 09.00 uur start het programma.
Locatie: Professor Goossenslaan 1-01, Mollergebouw P1, Ruimte D1.04 “De Bistro” (bij binnenkomst Mollergebouw voor de receptie links de trap op, volg vervolgens de bordjes D1.04).

Parkeren
parkeren is mogelijk op de campus. Mocht er bij de poort van de parkeerplaats gevraagd worden om een medewerkerspas, vertel dan dat je deelneemt aan de 'Aan tafel'-ontbijtsessie. Als de parkeerplaats vol is kun je aan de overzijde van de Stappegoorweg bij Euroscoop voor 1 euro parkeren.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden met een mail naar aantafelbijpedagogiek@fontys.nl. Heb je van te voren al vragen die je graag beantwoord ziet, dan kun je die uiteraard aan ons mailen.

28 september 2017
09.00-12.00 uur