Boeklaunch en masterklas Participatief Actieonderzoek in het hbo

Boeklaunch (ochtend)
Dr. Famke van Lieshout, dr. Gaby Jacobs en dr. Shaun Cardiff, allen werkzaam in het Lectoraat ‘Persoonsgerichte Praktijkvoering’ van Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid, presenteren het in mei 2017 verschenen praktisch werk- en leerboek over participatief actieonderzoek.
Een benadering die steeds meer belangstelling krijgt, nu in zorg-welzijn en het hbo-onderwijs om nieuwe competenties en nieuwe vormen van samenwerking wordt gevraagd. Het betreft een benadering van onderzoek die zowel gericht is op verbetering van praktijken als op het ontwikkelen van kennis over die verbetering, alsook op het bijdragen aan persoonlijke en collectieve leerprocessen. Tijdens deze bijeenkomst lichten we de 8 principes, waaronder die van persoonsgerichtheid, participatie en reflexiviteit, waarop deze relationele benadering van actieonderzoek gestoeld is, toe. Samen gaan we in gesprek over de relevantie van deze benadering van actieonderzoek voor de hedendaagse beroepspraktijk, onderwijszorg en wetenschap.

Masterklas Participatief Actieonderzoek binnen het hbo-onderwijs (middag)
Hoe geef je participatief actieonderzoek een plek in het hbo? Hoe kan onderwijs in participatief actieonderzoek (zowel bachelor als master) eruitzien? Wat vraagt dit van docenten en studenten? Verslag doen van participatief actieonderzoek als een wetenschappelijk artikel, scriptie of toch anders? Toetsen en beoordelen van participatief actieonderzoek in het hbo, hoe moet dat?
Deze thema’s staan deze middag centraal. Dr. Famke van Lieshout, drs. Ferdie Migchelbrink, Jaap Ikink MsC en Lisa van Hebel MSW, verzorgen drie workshops in een masterklas rond deze thema’s. Na een korte inleiding waarin de begeleiders van de masterklas ervaringen vertellen en handvatten geven, gaan de deelnemers in een workshop zelf met het gekozen thema aan de slag. De masterklas is bedoeld voor docenten en onderwijsontwikkelaars binnen het hbo.

Programma
De dag bestaat uit een ochtend- en een middaggedeelte waarvoor u zich te zijner tijd apart kunt aanmelden. Op een later tijdstip volgt een uitnodiging met programma, waarin u meer informatie vindt over inhoud en inleiders op deze dag. Reserveer nu donderdag 23 november alvast in uw agenda. Deze dag vindt plaats in Eindhoven. In december wordt de masterklas ook in het noorden van het land verzorgd.

Aanmelden is mogelijk vanaf eind september.

23 november 2017
00.00-00.00 uur