Fontys Kenniscafé 7 november 2017

Wanneer?

7 november 2017 van 14.30 - 20.30 uur

Waar?

Explorelab, gebouw TF van Fontys Hogescholen, ds. Th. Fliednerstraat 2, Eindhoven

Voor wie?

Studenten, docenten, (zorg)professionals

Thema: Gezondheidsvaardigheden, een kwestie van leren?

Uit onderzoek blijkt dat een op de twee Nederlanders moeite om zelf de regie te voeren over gezondheid, ziekte en zorg. Drie op de tien hebben onvoldoende functionele lees- en rekenvaardigheden waardoor zij informatie niet makkelijk vinden en verwerken. Zorgprofessionals herkennen deze beperkte gezondheidsvaardigheden niet altijd en laaggeletterden voelen zich niet altijd gehoord.

Hoe herken je laaggeletterdheid bij een cliënt? Wat betekent laaggeletterdheid voor zijn/haar zelfredzaamheid? En nog belangrijker kun je leren hoe je ermee om kunt gaan? Meld je aan voor dit Fontys Kenniscafé waar zowel laaggeletterden zelf als experts en zorgprofessionals hun kennis en ervaringen delen.

(zorg)professionals, bedrijven, studenten, docenten, ontmoeten elkaar tijdens het Fontys Kenniscafé

07 november 2017
15.00-19.00 uur