Samenwerkingsactiviteiten

Fontys Venlo vindt het belangrijk dat elke leerling op de juiste plek terecht komt. De juiste student op de juiste plek is ons motto.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van samenwerkings- en dagactiviteiten. Maatwerk is ook mogelijk. Fontys Venlo gaat graag met je om tafel om deze, maar ook andere samenwerkingsmogelijkheden te bespreken.

Sfeerafbeelding Fontys

Contact

Art van Rijn

0885075418
a.vanrijn@fontys.nl

Intensieve samenwerkingstrajecten

Excellentie programma

Extra uitdaging voor excellente scholieren. Havo 4 en 5 scholieren draaien een semester lang volledig mee met eerstejaars vakken.

Mbo - hbo aansluitingstraject

Gemotiveerde mbo eindexamenkandidaten volgen een een traject van 5 vrijdagochtenden waar ze kennis maken met een opleiding naar keuze. Na het volgen van dit traject ontvangt de mbo student een deelname certificaat.

Vavo-traject

Vavo-scholieren die geen volledig lesprogramma volgen maken alvast kennis met het hbo. Zij mogen in het 1e semester een semester lang één of meerdere vakken bij een opleiding volgen.

Meesterproeven, expertbegeleiding en O&O opdrachten

Leerlingen kunnen expertbegeleiding, meesterproef-begeleiding en opdrachten in het kader van het vak Onderzoek & Ontwerp aanvragen. Scholieren komen in contact met docenten als begeleiders, beoordelaars en opdrachtgevers en kunnen zo projectmatig proeven van de opleiding van hun interesse.

Dagactiviteiten

Back to school

Ervaringen horen van oud-leerlingen over profielkeuze, studiekeuze en het studeren bij Fontys Venlo. Activiteit vindt plaats op vo/mbo school.

Venlo, dé logistieke hotspot 

Venlo is een van de logistieke hotspots in Nederland. Logistiek is een belangrijk werkgebied in regio Venlo. Scholieren maken kennis met het vak logistiek en de carrièremogelijkheden.