Februari instroom

Op deze pagina willen we je graag informeren over het compleet maken van je inschrijving en de start van je studie in februari.

 • Stap 1: Afspraak inplannen

  Intakegesprek

  Omdat je aansluit bij een bestaande groep vraagt het oppakken van de onderwijsactiviteiten iets van jouw voorkennis en ervaring. Een hbo-vooropleiding en ervaring in het onderwijs maken dat gemakkelijker. Neem contact op met de deeltijd- of intakecoördinator om te bespreken of instomen in februari voor jou een goede optie is. De contactgegevens van de opleidingscoördinator vind je op onze website bij de deeltijdopleiding waarvoor je je hebt aangemeld.

 • Stap 2: Inschrijving compleet maken

  Wat moet ik verder doen om mijn inschrijving in orde te maken?

  Als je een verzoek tot inschrijving via Studielink hebt gedaan, ben je nog niet meteen ingeschreven. Je moet eerst nog aan een aantal voorwaarden voldoen.
  Het diploma van je vooropleiding en je persoonsgegevens worden automatisch gecontroleerd. Kunnen we die controle niet uitvoeren, dan nemen we contact met je op per e-mail. Je dient de inschrijving en de betaling van het collegegeld vóór 1 februari 2022 hebben geregeld. Kijk voor een indicatie van je collegegeld op www.fontys.nl/collegegeldmeter.

  Let op: als je jezelf hebt aangemeld voor de 21+ toets, wacht dan eerst af of je die gehaald hebt, vóórdat je een afspraak met de opleiding kan plannen. Het is van belang dat je in eerste instantie toelaatbaar bent.

  Heb je een havo- of vwo diploma, maar voldoe je niet aan de andere vooropleidingseisen? Dan heb je bij Fontys een extra kans om toegelaten te worden door het maken van een of meerdere toelatingstoetsen. Bij het succesvol behalen van de toets krijg je een certificaat waarmee je alsnog toelaatbaar bent voor de opleiding naar jouw keuze. Kijk voor de toelatingseisen op de betreffende opleidingspagina.

  Meer informatie over het compleet maken van je inschrijving vind je hier. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

 • Stap 3: Start van de studie

  Eerste lesdag: in de week van 7 februari

  In de week van 7 februari vindt de eerste lesdag plaats. Nadat je bent ingeschreven dien je zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de opleiding. Hiervoor kun je terecht bij de opleidingscoördinator van jouw opleiding. De opleiding voorziet je van een boekenlijst, verwijzing naar de groepscode om het rooster in te kunnen zien op de portal en alle overige informatie die je nodig hebt om het studiejaar goed in te stromen.