Specificaties laptop Applied Science 2019-2020

Een laptop is verplicht voor studenten van Applied Science. Via Fontys kun je bij externe partijen een laptop aanschaffen: www.campusshop.nl. Dit is niet verplicht, je kunt ook een eigen merk kiezen.

Let er wel op dat Apple laptops NIET worden ondersteund. Sommige programma’s die nodig zijn voor de opleiding kunnen hier ook niet op draaien.

Voor de laptop gelden de volgende eisen:

Hardware:

• Advies: Intel Core i5 processor;
  • Een high-resolution display is aanbevolen (min. 1440 x 900 pixels) ;
  • Ethernet interface (RJ45) of een Ethernet USB adapter;
  • Harde schijf tenminste 500 GB;
  • Draadloos internet 802.11g WPA-2 compatible;
  • Minimaal 8 GB RAM om de gewenste applicaties te kunnen draaien;
  • Reken op minstens 2 uur gebruik op de accu, omdat niet overal oplaadpunten zijn;
  • Minimaal een USB poort (3.0) beschikbaar;
  • Mogelijkheid om via VGA of HDMI aan een presentatiescherm te koppelen. Verloopstekker hiervoor hoor je zelf te hebben, als je die nodig hebt.

Software:

• Microsoft Windows 10 (64-bit);
  • Microsoft Office 2013 of later (Windows);
  • Iedere Fontys student heeft automatisch toegang tot Office 365 Education.
  • Vanwege de software die op de opleiding wordt gebruikt is het kunnen draaien van een Windows omgeving verplicht. Apple computers worden NIET ondersteund;
  • Internet browser (IE >10 aangeraden i.v.m. sommige software);
  • Virussoftware – software kun je kopen via surfspot.nl. Aan het begin van het studiejaar zijn er altijd acties m.b.t. virussoftware;
  • Pdf-lezer bv Acrobat. Veel materiaal wordt als pdf gepubliceerd;
  • Afspeelsoftware voor allerlei soorten filmpjes en geluid (basis komt met Windows mee, bv mediaplayer, maar je hebt soms ook Quicktime, of flash-formaat nodig).

De opleiding werkt met een elektronische leeromgeving en diverse softwarepakketten. Als student kun je software en andere ICT-producten legaal en tegen gereduceerde prijzen aanschaffen bij de internetwinkel SURFSPOT.NL www.surfspot.nl, met je Fontys account en wachtwoord.

Let op dat je op je laptop voldoende rechten hebt om deze in te stellen voor gebruik op het netwerk, om software te mogen installeren en om in de browser sites als veilig aan te merken.