Jouw eerste lesweek

 • Programma eerste lesweek

  Klassenlijsten

  Klassenlijsten worden niet gepubliceerd, je maakt kennis met je klasgenoten op de StartDag zelf.

  StartDag donderdag 4 februari 2021

  Deze dag duurt waarschijnlijk van 9.00 uur tot 16.00 uur. Ben je aangemeld voor FHICT demand based dan krijg je eind januari via de mail een persoonlijke uitnodiging met de precieze tijden en planning van de dag.

  Moet je nog administratieve zaken afhandelen, dan kun je vanaf 08.30 uur bij de StudentDesk terecht; gebouw P8, 1e verdieping, ruimte 1.02.

  Benodigdheden voor de StartDag:

  • Laptop
  • Lunchpakket (i.v.m. Covid-19 is er geen catering aanwezig op Fontys locaties)
  • Mondneus masker

  Een tip voor de dagen dat je op locatie les bent: neem lunch mee of ga naar de voorzieningen in de buurt van de Euroscoop (o.a. Subway, Jumbo). Door het vertrek van cateraar Sodexo i.v.m. corona, is er op de campus geen catering aanwezig.

  Gedurende de start van je studie heb je te maken me kennismakingslessen met de vijf richtingen (Business, Infrastructure, Media Design, Software Engineering en Technology), volgens je lesrooster. Elke dag zijn er ook workshops die in het teken staan van studeren op een HBO-opleiding.
  Ook kun je een bezoek verwachten van onderstaande 3 groepen medewerkers, die zichzelf bij jou in de klas komen voorstellen:

  • Medewerkers van de ICT Studenten Service Desk (ISSD) van FHICT gaan de klassen in om jou als nieuwe student te helpen met de IT-voorzieningen van FHICT. Denk hierbij aan hulp bij het instellen van je laptop voor WiFI; uitleg over de gebruikte systemen en de regels voor het gebruik van het netwerk.
  • Ook komen er mensen van StudentPlus, om je uit te leggen wat zij voor je kunnen betekenen als je om wat voor reden dan ook moeilijkheden ondervindt bij je studie. Meer informatie vind je hier.
  • Bovendien kan het zijn, dat studievereniging IERA van FHICT komt uitleggen welke activiteiten zij voor je in petto hebben, als je je bij hen wilt aansluiten.

  Overzicht startsemester

  Week 0 Introductie
  Week 1 Eerste lesweek
  Week 8 Start werken in projectgroepen
  Week 11 Bedrijfsbezoeken
  Week 18 Afronding startsemester
  Week 20 Assessorenvergadering

  Lestijdentabel

  lesuur van – tot
  1, 2 en 3 09:00 – 12:00 uur (dagdeel ochtend)
  5, 6 en 7 13.00 – 16:00 uur (dagdeel middag)