Jouw studie in coronatijd

In dit studiejaar moeten we in onze gebouwen en op de campus voorlopig de 1,5 meter afstandsregel in acht nemen, waardoor niet alle studenten in grote getalen tegelijk aanwezig kunnen zijn. Hierdoor krijg je een goede mix van onderwijs op locatie en online onderwijs (blended onderwijs). Voor jou als eerstejaars student ziet de week er als volgt uit:

Twee dagen per week op locatie

Je komt twee dagen per week naar de locatie op campus Stappegoor, waar je in vaste groepen onder begeleiding aan het werk bent. De dagen dat je op locatie bent wisselen, om er voor te zorgen dat je alle docenten zoveel mogelijk ziet.

Je werkt op deze dagen in de OIL’s. Dat zijn ruimtes die nu zo zijn ingedeeld dat je 1,5 meter uit elkaar zit. In de ruimte passen nu ongeveer 30 studenten. Je wordt altijd ingepland met dezelfde 30 studenten. De indeling van de ruimte zal er in het begin even vreemd uitzien. Zo zijn er instructieruimtes en tribunes, die we daar nu even niet voor gebruiken. In plaats daarvan hebben we er werktafels geplaatst voor jullie om aan je vak te werken. En natuurlijk zijn er in de rest van het gebouw ook overal aanpassingen gedaan om te voldoen aan de coronamaatregelen.

Drie dagen per week online

De andere drie dagen studeer je onder online begeleiding thuis via MS Teams. De online lestijden zijn van 09.00 tot 16.00u. Deze dagen starten in MS Teams en hebben een vast format waarop je uitleg krijgt, aan de slag gaat met opdrachten en vorderingen bespreekt. We hebben ondertussen veel ervaring met online lesgeven en het is ons gelukt om hetzelfde niveau aan te houden als de dagen op locatie.

Zie tips voor het inrichten van je thuiswerkplek hier.

Corona updates

Fontys is een best grote organisatie. We hebben ongeveer 44000 studenten met 4500 medewerkers. Als Fontys zijn we continue bezig om voor jullie de lessen zo goed mogelijk te laten doorgaan. Updates van dat proces kun je lezen op fontys.nl/corona.

Blended Onderwijs

Het onderwijs van Fontys bestaat uit een mix van face to face onderwijs waarbij je je medestudenten en docenten ontmoet én lesactiviteiten die online plaatsvinden. We noemen dat blended onderwijs. Wat betekent Blended Onderwijs voor jou?