Het studentenleven in Eindhoven

Eindhoven, ook wel de Lichtstad genoemd. Die naam dankt de stad aan de sterke connectie met multinational Philips. Eindhoven loopt al jaren voorop op het gebied van hightech, kennis en design en heeft daardoor een sterke internationale aantrekkingskracht. De kansen liggen hier voor het grijpen als je getalenteerd bent en een passie voor technologie en innovatie hebt.

Studenten zijn een belangrijk onderdeel van Brainport Eindhoven. De stad staat bol van de activiteiten. Speciaal voor studenten wordt gedurende het studiejaar veel georganiseerd en er zijn diverse grote evenementen als Glow en carnaval.

Bovendien kun je bijna iedere dag van de week terecht in het drukke uitgaansleven. Op Stratumseind en de Dommelstraat tref je typische studentenkroegen en hippe caf├ęs. Daarnaast kun je op diverse plekken naar een concert of de bioscoop.

Als student in Eindhoven ben je van alle gemakken voorzien. Zo sport je aan het Studentensportcentrum. Kies je favoriete sport, sluit je aan bij een studentensportvereniging of leef je solo uit op de talrijke faciliteiten. En als je op kamers wilt wonen, heb je binnen no time een plekje in een studio of een gezellig studentenhuis. Wij laten je zien waar je moet zoeken.