Eten en uitgaan

Duik de kroeg in met je medestudenten of vier dat je een tentamen hebt gehaald op het terras. In Eindhoven kun je op tal van plekken terecht voor een hapje of drankje. Zin in meer entertainment? De stad heeft genoeg te bieden op cultureel gebied. Wij zetten de locaties die je niet mag missen voor je op een rij.

Strijp-S

Dit oude bedrijventerrein van Philips is tegenwoordig de hipste plek van Eindhoven. Hier vind je rauwe eettentjes of de unieke vershal, waar je de meest uiteenlopende ingrediënten haalt of een snelle hap pakt. En door het jaar heen zijn er talloze events, zoals de Dutch Design Week en het Purple festival van Fontys.

Sfeerafbeelding Fontys

Markt

Het hart van de stad. Een echte markt is het al lang niet meer. De enige markt die je hier nog vindt, is de antiekmarkt op zaterdag. Onder het toeziend oog van Frits Philips’ zijn bronzen evenbeeld kun je hier tegenwoordig terecht voor een drankje of een ijsje. Een ontmoetingsplek, met voldoende terrassen.

Sfeerafbeelding Fontys

Stratumseind

Deze 225 meter lange straat heet met recht de grootste ‘stapstraat’ van Nederland. Met keuze uit tientallen kroegen verveel je je hier nooit. Voor studenten zijn er onder andere Café Thomas, ’t Lempke of Café Spijker. Op studentenavonden hengel je hier met radje draaien of dobbelen zo een paar gratis biertjes binnen.

Sfeerafbeelding Fontys

Dommelstraat en Stationsplein

Ervaar het bruisende uitgaansleven. Zodra je het centraal station uitloopt, vindt je hier de gezelligste eettentjes en kroegen. Vooral de Ierse pub Trafalgar is populair onder studenten. Iets verderop kun je helemaal uit je plaat gaan bij Poppodium De Effenaar. Of pak rustig een filmpje bij Pathé.

Sfeerafbeelding Fontys

De Zwarte Doos

Een knus filmhuis mét grand café, gelegen naast de Technische Universiteit Eindhoven. De Zwarte Doos beschikt over een cultureel programma, gericht op studenten. Je kunt bij De Zwarte Doos films zien van een half jaar tot maximaal vijf jaar oud. Tijd genoeg dus om alle films terug te kijken die je hebt gemist!

Sfeerafbeelding Fontys

Natlab

Een voormalig laboratorium van Philips op Strijp-S, omgetoverd tot creatieve hotspot. Bezoek bijvoorbeeld eens een expositie van grensverleggende kunstenaars. Of ontdek documentaires en films die je niet zo snel zult aantreffen bij Pathé. Kortom, een inspirerende omgeving waar muziek, film, design, wetenschap en beeldende kunst bij elkaar komen.

Sfeerafbeelding Fontys

De Bergen

De Bergen ademt rust en toch is het er altijd gezellig. Laat je verrassen door de variatie van kunstzinnige winkels en koffietentjes. Stap een stoer speciaalbiercafé binnen of tik een goed boek op de kop bij de antiekwinkel. Je ontdekt iedere keer weer iets anders in de verschillende straten van De Bergen.

Sfeerafbeelding Fontys