Wonen

Ga op kamers om volop te genieten van je studentenleven. Het is niet alleen de eerste stap naar zelfstandigheid, je leert op kamers ook veel nieuwe mensen kennen. Je kunt gezellig samen koken, uitgaan en nieuwe dingen ontdekken. Dus regel nu je kamer of studio. Wij hebben wat praktische tips op een rijtje gezet.

Sfeerafbeelding Fontys

Op kamers in Eindhoven

Verhuis je naar Eindhoven? Plaats allereerst een oproep op Facebook via de pagina ‘Kamers gezocht/aangeboden’ of ‘Kamers, studio’s en appartementen te huur in Eindhoven’. Vraag ook vrienden, kennissen of familie in Eindhoven of ze nog iets weten. Verder kun je op kamersites zoals Kamernet, Kamers.nl en kamerinnederland.nl reageren op een breed aanbod aan studentenkamers.

Studio's en appartementen

Liever iets meer privacy en ruimte? Schrijf je in bij de woningcorporaties Vestide, Trudo of Wooninc. Vaak moet je hier wel enige tijd wachten op een woonruimte, afhankelijk van je woonsituatie en persoonlijke wensen. Inschrijven kan vanaf 17 jaar. In de tussentijd kun je misschien verblijven in The Student Hotel Eindhoven. Betaalbaar en gezellig.

Sfeerafbeelding Fontys

Particulier huren

Particuliere verhuurders in Eindhoven bieden ook woningen voor studenten aan. Via een particuliere verhuurder heb je soms sneller een kamer, studio of appartement te pakken. De voorwaarden zijn echter wel anders. Soms moet je geld betalen om je in te schrijven voor een woning of wordt er een vergoeding gevraagd door de bemiddelaar.

Huisarts en tandarts

Regel op tijd een huisarts of tandarts in Eindhoven.

Check je woning

Kijk of je niet te veel betaalt, je woning brandveilig is en je in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Naar de check