Leuke events

Niets zo leuk als even lekker ontspannen op een evenement. Eindhoven biedt een vol evenementenagenda voor studenten, maar ook voor alle andere inwoners. Dans je voeten moe op festivals of laat je verwonderen op de Dutch Design Week. Wij geven je tips welke evenementen je sowieso moet bezoeken.

StuKaFest

Muziek, dans, cabaret, poëzie, literatuur en theater tussen de kratjes bier en studieboeken. Tijdens het Studenten Kamer Festival (StuKaFest) treden verschillende artiesten op in studentenkamers in 15 Nederlandse steden. Ook in Eindhoven ontdek je in een bijzondere setting nieuwe kunststromingen en artiesten. Lekker ongedwongen en voor iedere student.

Sfeerafbeelding Fontys

Festivals

Zin in een festival? Op diverse locaties in de stad leef jij je helemaal uit op jouw favoriete muziekstijl. Of je nou danst op hiphop, house, r&b, disco of techno. Eindhoven is gastheer van festivals als Awakenings en We Are Electric. Voor de kleinere feestjes moet je in De Effenaar of de hallen van het Klokgebouw op Strijp-S zijn.

Sfeerafbeelding Fontys

STRP

Zie, hoor en beleef technologie op een speciale manier. Het STRP-festival op Strijp-S is een kunstzinnig festival dat ieder jaar meer dan 30.000 bezoekers trekt. Laat je verwonderen door prachtige installaties of volg een leuke workshop. Bij STRP ben je niet alleen toeschouwer, maar maak je onderdeel uit van de kunst en het experiment.

Sfeerafbeelding Fontys

Dutch Design Week

Als hoofdstad van design en technologie organiseert Eindhoven jaarlijks in oktober de Dutch Design Week. Negen dagen lang worden op meer dan 100 locaties experimenten, nieuwe oplossingen en ideeën gedeeld door duizenden designers. Laat je verrassen door de nieuwste snufjes en verbluffende designs. Of misschien exposeer jij straks zelf jouw design?

Sfeerafbeelding Fontys

Glow

Wat zou Eindhoven zijn zonder een groot lichtspektakel. Glow is de jaarlijkse trekpleister voor duizenden internationale gasten en kunstenaars. Het lichtkunstfestival verlegt de grenzen met tientallen grote projecten. Langs een looproute door de stad komen gebouwen en objecten tot leven. Een echt visitekaartje van de stad, waar studenten vaak nauw bij betrokken zijn.

Sfeerafbeelding Fontys