Mijn lesmateriaal

Benodigdheden studie:

Laptop

Je maakt in de komende jaren veelvuldig binnen en buiten de muren van ons instituut gebruik van een computer. Voor een aantal specifieke activiteiten zijn in de loop der jaren zogenaamde innovatielabs ingericht: Gameslab, Securitylab, Accenturelab, Multimedia kitchen en Virtual Reality lab. Hier kun je werken met geavanceerde apparatuur, die “state of the art” is.

Daarnaast is iedere student verplicht een eigen laptop te gebruiken. Wij hebben gezorgd voor:

  • veel contactpunten voor de stroomvoorziening van de laptop;
  • de meeste benodigde software applicaties zijn gratis beschikbaar via surfspot.nl;
  • veel netwerkaansluitingen, zodat je door het gebruik van een netwerkkabel een snelle internetverbinding hebt;
  • wireless internet in het hele gebouw.

Waar moet mijn laptop aan voldoen?

Bij het begin van de opleiding voldoet iedere laptop. Dus als je al in het bezit bent van een laptop, dan kun je die gewoon gebruiken. Als je nog geen laptop hebt, dan kun je in feite iedere laptop kopen. Het is mogelijk dat in de loop van de opleiding een zwaardere laptop nodig is. Dat is afhankelijk van je profiel- en/of specialisatie, die je in de hoofdfase gaat volgen. Wil je het profiel ICT & Media Design volgen, dan is het aan te bevelen dat je laptop een zogenaamde dedicated videokaart bezit. De laptop werkt daardoor sneller op grafisch gebied. Wij raden laptops, die bedoeld zijn voor online gebruik af, zoals chromebook, omdat deze niet voldoende harde schijfruimte hebben. Daarnaast is een kleine laptop zoals bijvoorbeeld een macbook air, om ergonomische redenen, niet aan te bevelen.

Boekenlijst

Omdat de meeste naslagmaterialen digitaal beschikbaar zijn, hebben wij voor de 1e periode (9 weken) geen verplichte boeken. Afhankelijk van je keuze na lesperiode 1 zijn er misschien wel boeken die je moet aanschaffen.