Jouw inschrijving

Welkom!

Nu je gaat studeren is er nog heel veel te regelen! 
Na je aanmelding bij Studielink moet je nog veel dingen doen om straks ook echt te kunnen beginnen met je studie.

Studeren bij Fontys Hogeschool ICT

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

Sfeerafbeelding Fontys

Meer weten over ons onderwijs?

Bekijk onze digitale gidsen:
Portfolio: overzicht hoogtepunten Fontys Hogeschool ICT
Studynavigator: Informatie over alle mogelijke keuzes die je tijdens de opleiding nog gaat maken.

 • Inschrijving Studielink

  Je hebt je aangemeld in Studielink voor één van de opleidingen bij Fontys Hogeschool ICT Tilburg, bijvoorbeeld:

  • Bacheloropleiding HBO-ICT
  • Associate degree AD-ICT

  Dit betekent NIET, dat je al ingeschreven bent.

  Ingeschreven ben je pas, als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

  Ga regelmatig naar je Studielink pagina en check je "to do" acties onder het tabblad "Berichten".

  P.S.

  Mocht er iets wijzigen in jouw gegevens, zoals je adres, woonplaats en/of telefoonnummer, registreer dat dan in Studielink. Studielink is voor ons de database, van waaruit wij jouw meest actuele gegevens halen.

 •   OV-jaarkaart
 • Persoonsgegevens

  Bescherming en gebruik van persoonsgegevens binnen Fontys Hogeschool ICT

  Fontys Hogeschool ICT (FHICT) maakt gebruik van en verzamelt informatie over studenten, die staan ingeschreven als student bij FHICT. Het doel van deze informatie is studenten passend onderwijs te geven. Daarnaast is de informatie nodig om ervoor te zorgen dat studenten zo goed mogelijk kunnen worden begeleid en waar nodig extra zorg te kunnen bieden.

  Als gegevens herleidbaar zijn tot een bepaalde persoon, is er sprake van persoonsgegevens. FHICT maakt gebruik van de volgende persoonsgegevens voor de uitvoering van het onderwijs:

  • Identificerende gegevens: naam student, studentnummer en e-mailadres
  • Studiegegevens en studievoortgangsgegevens
  • Persoonlijke communicatie met studenten en docenten

  De volgende betrokkenen hebben toegang tot bovenstaande gegevens: docenten, onderwijsondersteunend personeel en externe leveranciers van informatiesystemen. Deze gegevens worden bewaard c.q. gearchiveerd conform het daartoe opgestelde Fontys beleid.

  Omdat persoonsgegevens van studenten worden verzameld en verwerkt, is de Wet Bescherming Persoonsgegevens van toepassing. Deze wet is enerzijds bedoeld om ervoor te zorgen dat de gegevens over personen zorgvuldig worden gebruikt. Anderzijds dient de wet om misbruik van persoonsgegevens tegen te gaan. Persoonsgegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd door FHICT. Dit wordt ten eerste bewerkstelligd door aansluiting bij de geldende Fontys regelingen, statuten en reglementen. Ten tweede worden er met externe leveranciers van informatiesystemen verwerkersovereenkomsten gesloten, waarin afspraken gemaakt zijn. Ten derde wordt er een actief beleid gevoerd om medewerkers en studenten bewust te maken zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens. Dit gebeurt door het houden van bewustzijn-campagnes en het uitvoeren van audits op eventuele informatiebeveiligingsrisico’s in de informatievoorziening.

  Maartje Hoop-Houben (informatiemanager)

  Versie 2.0 d.d. 29 maart 2018

  Auteurs: Jurrian Wijffels (informatiemanager) en Funda Saçan-Ilhan (onderwijsjurist) Versie 1.0 d.d. 23 mei 2016

 • Bestel boeken, vraag aan en installeer
 •   Mijn lesmateriaal

  Benodigdheden studie:

  Boekenlijst

  Omdat de meeste naslagmaterialen digitaal beschikbaar zijn, hebben wij voor de 1e periode (9 weken) geen verplichte boeken. Afhankelijk van je keuze na lesperiode 1 zijn er misschien wel boeken die je moet aanschaffen.

  Goede werkplek

  Je maakt in de komende jaren veelvuldig binnen en buiten de muren van ons instituut gebruik van een computer/laptop. Voor een aantal specifieke activiteiten zijn in de loop der jaren zogenaamde innovatielabs ingericht: Gameslab, Securitylab, Accenturelab, Multimedia kitchen en Virtual Reality lab. Hier kun je werken met geavanceerde apparatuur, die “state of the art” is.

  Iedere student is verplicht een eigen laptop te gebruiken. Wij hebben op locatie (gebouw P8 Campus Stappegoor) gezorgd voor:

  • veel contactpunten voor de stroomvoorziening van de laptop;
  • de meeste benodigde software applicaties zijn gratis beschikbaar via surfspot.nl;
  • veel netwerkaansluitingen, zodat je door het gebruik van een netwerkkabel een snelle internetverbinding hebt;
  • wireless internet in het hele gebouw.

  Voorbereiding van je thuiswerkplek:

  • richt een prettige werkplek in waar je rustig en in een goede houding kunt werken
  • Natuurlijk heb je thuis internet nodig. Zeker nu je ook meerdere dagen thuis online les volgt. Zorg dat je zelf minimaal 15 Mbit up en down hebt. Liever veel meer natuurlijk. Hoe veel Mbit jij hebt check je hier.
  • Voor de lessen online gebruiken we MS Teams. Vanuit de opleiding krijg je gedurende je studie een Microsoft 365 licentie. Daarin zit het programma Teams inbegrepen. Op de kennismakingsdag installeren we die samen en stellen we die goed in.
  • Laptop accessoires:
   - zorg voor een koptelefoon of oortjes om te voorkomen dat er een echo ontstaat tijdens het videobellen.
   - en zorg voor een goede microfoon. Als jouw microfoon in je laptop niet goed werkt of veel ruis oppikt, kun je het beste zorgen voor een externe microfoon. Helemaal handig: een headset met koptelefoon en microfoon in één!
   - een webcam is een vereiste, zodat docenten en medestudenten goed contact met je kunnen hebben tijdens de online lessen. Een ingebouwde camera in je laptop is prima. Werk je thuis liever op een computer, vergeet dan niet daar ook een webcam voor te regelen.

  Waar moet mijn laptop aan voldoen?

  Bij het begin van de opleiding voldoet iedere laptop. Dus als je al in het bezit bent van een laptop, dan kun je die gewoon gebruiken. Als je nog geen laptop hebt, dan kun je in feite iedere laptop kopen. Het is mogelijk dat in de loop van de opleiding een zwaardere laptop nodig is. Dat is afhankelijk van je profiel- en/of specialisatie, die je in de hoofdfase gaat volgen. Wil je het profiel ICT & Media Design volgen, dan is het aan te bevelen dat je laptop een zogenaamde dedicated videokaart bezit. De laptop werkt daardoor sneller op grafisch gebied. Wij raden laptops, die bedoeld zijn voor online gebruik af, zoals chromebook of macbookair, omdat deze niet voldoende harde schijfruimte hebben.

  Andere materialen

  Wij hebben geen boeken die je verplicht moet kopen. Wel moet je voordat de studie start een Arduino-kit lenen bij de ISSD. Deze heb je meteen nodig in je eerste lesweek.

  Wellicht moet je nog wat extra kosten maken voor bijvoorbeeld de aanschaf van kleine computerbenodigdheden of hardware. In dit geval zal het niet gaan om grote bedragen.

 •   Jouw studentenkaart aanvragen

  e

  De Fontys Studentenkaart is onmisbaar in het dagelijkse leven bij Fontys. Je gebruikt de kaart:

  • om te printen en te kopiëren;
  • voor het lenen van materialen.

  Zorg ervoor dat je je kaart op tijd in huis hebt!

  Hoe te verkrijgen?

  Je Fontys Studentenkaart wordt binnen 10 werkdagen naar je correspondentie-adres gezonden wanneer onderstaande stappen zijn afgerond.
  Let op: hiervoor heb je je Fontys inlog-gegevens nodig. (Die heb je na je eerste aanmelding per mail ontvangen. Klik hier voor een voorbeeld.)

  STAP 1. Pasfoto uploaden (alleen desktop/laptop);
  STAP 2. Inschrijving volledig afronden, inclusief het afgeven van de digitale machtiging voor de inning van het collegegeld.

 •   Gratis software: office 365

  Gratis office 365

  Alle studenten van Fontys hebben recht op het Office 365 pakket. Je kunt gebruik maken van de online versie. Maar je kunt het pakket ook downloaden op jouw verschillende devices, zoals je laptop en je smartphone.

  We adviseren je dringend om gebruik te maken van het Office 365 pakket. Je leest precies wat je moet doen in de handleiding die we op de Fontysportal hebben geplaatst. Gebruik de inloggegegevens die je meteen na je aanmelding bij Studielink van ons ontvangen hebt om op de portal te komen. (zie ook: Mijn persoonlijke inlog, e-mail en wifi).

  Office365

   Waarom Office 365?

   • Veilige opslag voor je Fontys studiemateriaal.
   • Als je internetverbinding hebt, kun je bij je spullen.
   • Je kan er met alle apparaten terecht, als het maar een browser aan boord heeft.
   • Je OneDrive is 1 TB groot, en biedt synchronisatie software voor je privé laptop of desktop.
   • Legaal en gratis de laatste Office versie installeren op wel 10 apparaten.
   • Bijna elk onderdeel van Office365 heeft een aparte app, zoek maar eens in de store van je mobiele apparaat.
   • Je kunt gebruik maken van deze cloudomgeving zolang je hier studeert.

   • Studiefinanciering
   • Incassomomenten

    1. Bij betaling in termijnen

    Er wordt geïnd in maximaal 10 gelijke termijnen op of rond de 25ste van de maand. Het nog te betalen bedrag wordt daarna verdeeld over de resterende termijnen. Dit duurt tot en met juni.
    Belangrijk om te weten: Voor betaling in termijnen wordt € 24 administratiekosten per studiejaar berekend. Deze kosten worden gelijktijdig met de eerste termijn afgeschreven.

    2. Bij betaling ineens

    Als je op 1 september met je studie start, vindt de incasso van je collegegeld plaats op of rond 25 september. Start je na 1 september, dan vindt de incasso plaats op 25 september of de 25ste van de volgende maand. Dit is afhankelijk van de verwerkingstijd na jouw inschrijving.

    Belangrijk om te weten: Als je je 'verzoek tot inschrijving' voor het huidig studiejaar na de datum van de laatste incasso (op of rond 25 juni) hebt ingediend, is alleen betaling ineens mogelijk.

    Start je in februari met je studie?

    Stroom je tussentijds in of kies je voor een opleiding met een instroom in februari, dan vindt incasso van je collegegeld plaats op of rond de 25ste van de maand. Dit is afhankelijk van de verwerkingstijd na je inschrijving. Ook hier geldt dat de laatste incasso plaatsvindt op of rond 25 juni. Zowel bij betaling ineens of in termijnen ontvang je voorafgaand aan elke incasso een bericht waarin je wordt geïnformeerd over de incassodatum.

   • Collegegeld

    Als je gaat studeren moet je collegegeld betalen. De hoogte van de tarieven kan variëren afhankelijk van factoren als nationaliteit, eventueel eerder behaalde graad en opleiding die je wilt gaan volgen of al volgt. Gebruik onderstaande collegegeldmeter om te bepalen wat jouw collegegeld wordt:

    Wil je meer info over het collegegeld kijk dan op www.fontys.nl/collegegeld