Welkom bij Leraar Basisonderwijs Pabo (Februari-instroom Deeltijd)

Je hebt je aangemeld bij Studielink voor een studie bij Leraar Basisonderwijs Pabo. Fijn dat je bij ons komt studeren! Voordat je start, is het verstandig deze pagina goed door te lezen. Hieronder hebben we veel nuttige informatie voor je bij elkaar gezet. Zo kun je je goed voorbereiden op je studie. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Inschrijven en financiën

Je hebt je aangemeld voor een opleiding. Dat betekent NIET dat je al ingeschreven bent. Je bent pas ingeschreven als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan. Ga regelmatig naar je Studielinkpagina en check je 'to do' acties.

Contact

Heb je nog vragen over studielink? Neem contact met ons op.

Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar kan de Studiekeuzecheck en het bijbehorende ‘check-in’ gesprek bij helpen! Voor de deeltijd is de studiekeuzecheck facultatief. Indien je hieraan mee wil doen, geef je dit in studielink zelf aan.

    • Stap 1 Je meldt je aan voor een (of meerdere) opleiding(en) via Studielink
    • Stap 2 We sturen je een korte online vragenlijst over je studiekeuze en je verwachtingen
    • Stap 3 Als je de vragenlijst invult, nodigen we je uit voor een online check-in gesprek en bespreken we de antwoorden uit de vragenlijst.
    • Stap 4 Je krijgt een persoonlijk studiekeuzeadvies
    • Stap 5 Als je aan alle inschrijfvoorwaarden voldoet schrijven we je in
    • Stap 6 Je start met je opleiding, van harte welkom!


Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

In het hoger onderwijs betaal je elk jaar collegegeld. Collegegeldtarieven kunnen variëren. Dit is afhankelijk van factoren als nationaliteit, een tweede opleiding en de opleiding die je wilt gaan volgen of al volgt.

Voor de meeste opleidingen geldt het wettelijk vastgestelde collegegeld, maar in een aantal situaties is sprake van 'instellingscollegegeld'. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een tweede bachelor- of masteropleiding of als je uit een land komt dat niet hoort bij de Europese Economische Ruimte (EER). De hoogte van het instellingscollegegeld wordt vastgesteld door het College van Bestuur en varieert per opleiding of per groep studenten.

Via de collegegeldmeter kun je bepalen welk collegegeldtarief voor jou van toepassing. De bedragen die genoemd worden zijn voor het hele jaar (12 maanden). Start je tussentijds of in februari, dan betaal je alleen voor het aantal maanden dat je ingeschreven bent.


Aan de informatie en tarieven in de collegegeldmeter kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoe betaal je je collegegeld?

Het collegegeld betaal je via een digitale (incasso)machtiging, ineens of in termijnen (via Fontys). Op of rond 15 mei kun je je betaalgegevens invullen via Studielink.

Meer informatie over het invoeren van je betaalgegevens in Studielink kan je vinden op info.studielink.nl. Daarnaast is veel informatie te vinden in de Studielink VRAAGbaak – sectie betaalgegevens.

Na bevestiging vindt de eerste incasso plaats op of rond 25 september.

Regeling collegegeld

NB Maak nu vast je betaalgegevens in orde. Vanaf medio mei (voor het daaropvolgende studiejaar) zie je deze actie in jouw to-do lijst in Studielink. De eerste incasso vindt pas plaats in de maand waarin jouw opleiding start. Als je voor de startmaand je (verzoek tot) inschrijving annuleert in Studielink vervalt je betaalverplichting en incasseren we natuurlijk niet.

Maak gebruik van tegemoetkomingen en subsidies lerarenopleiding


Maak gebruik van het Levenlanglerenkrediet

In de huidige snel veranderende arbeidsmarkt is het essentieel om je kennis bij te houden. De overheid vindt het belangrijk dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen en biedt daarom het Levenlanglerenkrediet. Iedereen tot 55 jaar kan nu bij de overheid tegen 0 % rente geld lenen voor een studie. Deze lening kan gebruikt worden voor alle erkende bachelor-, masteropleidingen en Associate degrees van Fontys Pro. De regeling is sinds 1 september 2017 van kracht.

Hoeveel kan ik lenen?

Je kunt een bedrag lenen tot maximaal de hoogte van het te betalen collegegeld (tot een maximum van € 10.030,20 per jaar). Het is niet mogelijk om te lenen voor eventuele extra kosten voor bijvoorbeeld boeken.

Wanneer moet ik de lening terugbetalen?

De terugbetaling start per 1 januari van het jaar nadat de opleiding is afgerond of beëindigd. Je hebt 15 jaar de tijd om de lening (inclusief rente) af te lossen. Het maandelijks af te lossen bedrag is afhankelijk van je inkomen. De hoogte van de rente is op dit moment vastgesteld op 0%. Je leent dus in feite ‘gratis’.

Voor welke opleidingen kan ik de lening gebruiken?

Het Levenlanglerenkrediet is te gebruiken voor door de overheid erkende opleidingen aan een HBO-instelling of universiteit. Dit betekent dat je het krediet kunt gebruiken voor alle HBO-bacheloropleidingen, masteropleidingen en Associate degrees van Fontys.

Ik ben al eerder gestart met mijn opleiding. Kan ik alsnog lenen?

Ja dat kan. Ook wanneer je al met je opleiding bent gestart, kun je in aanmerking komen voor het Levenlanglerenkrediet. Dit kan echter niet met terugwerkende kracht. Je kunt alleen nog krediet aanvragen voor de resterende studietijd.

Hoe vraag ik het Levenlanglerenkrediet aan?

Ga hiervoor naar de website van duo.nl. Let op: er wordt geen krediet verstrekt over reeds verstreken maanden.

Sfeerafbeelding Fontys

Mijn opleiding

Als je vakanties of andere activiteiten wilt plannen, is het handig te weten wanneer er geen lessen zijn.

Onderwijskalender 2024-2025

Purple introductieweek
26-08-2024 / 30-08-2024

Onderwijsperiode 1
02-09-2024 / 17-11-2024

Onderwijsperiode 2
18-11-2024 / 09-02-2025

Onderwijsperiode 3
10-02-2025 / 27-04-2025

Onderwijsperiode 4
05-05-2025 / 27-07-2025

Vakanties en feestdagen

Herfstvakantie
21-10-2024 / 27-10-2024

Kerstvakantie
23-12-2024 / 05-01-2024

Carnavalsvakantie
03-03-2025 / 09-03-2025

Goede vrijdag
18-04-2025

2e Paasdag
21-04-2025

Meivakantie
28-04-2025 / 04-05-2025

Bevrijdingsdag
05-05-2025

Hemelvaart + dag na Hemelvaart
29-05-2025 / 30-05-2025

2e Pinksterdag
09-06-2025

Zomervakantie
25-07-2025 / 24-08-2025

Het schooljaar start met een introductiedag op maandag 19 februari 2024. Je wordt hier kort voor de start van jouw opleiding over geïnformeerd. Tijdens die introductiedag maak je kennis met je klas en je tutor en starten we met het vormen van een beeld van onze manier van werken, leren en ontwikkelen in de propedeuse. Om snel toegang tot ons digitale systeem te krijgen is het handig dat je een laptop meebrengt, evenals je ontvangen inloggegevens bij Fontys.

Voor het volgen van deze opleiding is een boekenlijst met bepaalde inhoud opgesteld. Er wordt van je verwacht dat je over deze kennis beschikt tijdens de opleiding.

Het is mogelijk om deze informatie op verschillende manieren te verkrijgen. Je kunt bijvoorbeeld de specifieke boeken aanschaffen, zowel nieuw als tweedehands (let op juiste druk), maar het is ook mogelijk om digitaal de kennis te vergaren.

Jij bepaalt zelf waar je boeken aanschaft. Fontys werkt niet samen met één leverancier. Je kunt bij elke boekhandel (online of fysiek) de boeken bestellen die je nodig hebt. Let op: zoek de boeken op ISBN-nummer, dus niet op titel. Dit nummer is gerelateerd aan de druk en de verschijningsvorm (paperback, hardback, e-book etc.). Een boek kan dus afhankelijk van voornoemde factoren verschillende ISBN's hebben. Als je een boek op titel opzoekt en je controleert het ISBN niet, loop je het risico om de verkeerde versie te bestellen.

‌De boekenlijst is nu beschikbaar: Boekenlijst 2023-2024

We raden je aan een laptop te gebruiken. Er zijn algemene minimale eisen waaraan de laptop moet voldoen om aan de studie deel te kunnen nemen. Bekijk de pdf voor de laptop requirements. We raden je af om een Chromebook of een laptop met Windows S-mode aan te schaffen, deze voldoen niet aan de minimale eisen.

Surfspot biedt aantrekkelijke aanbiedingen voor Fontysstudenten. Bij Surfspot bestel je ook voordelig je software.

Office 365 (gratis voor studenten)

Je hebt als Fontys student of cursist toegang tot de Fontys Cloudomgeving van Office365.

Je krijgt toegaging tot de volgende onderdelen:

  • Office Online: onder andere Word, Powerpoint, Excel, OneNote, Forms, Delve, Teams, Sway
    en OneDrive
  • OneDrive365: 1 TeraByte opslagruimte
  • Software om Office365 te installeren op je eigen apparaten (max. 5 laptops/smartphones)
    Je kunt gebruik maken van de Fontys cloudomgeving zolang je hier studeert.

n de onderwijs- en examenregeling (OER) vind je alle informatie over de inhoud van de opleiding en de toetsing binnen de opleiding. Ook vind je hier de informatie over de toelatingseisen en de begeleiding die je geboden wordt.

Kijk op de volgende pagina voor de OER van de Flexibele Deeltijd Onderwijs- en examenregelingen

Inlog, e-mail en wifi

Na jouw aanmelding heb je een mail gekregen met jouw inloggegevens, je username en wachtwoord.

Open je e-mail online via mail.fontys.nl en log in met je Fontys account.

Je mail op je smartphone bekijken? Hieronder vind je de handleiding voor iOS en Android.

Eduroam is een internationaal netwerk en met je Fontys inloggegevens kun je wereldwijd gebruik maken van een gratis veilige WiFi verbinding. Installeer de verbinding thuis alvast!

De IT Gids geeft informatie over het gebruik van de IT-voorzieningen binnen Fontys, zoals WiFi, e-mail, de studentenkaart en speciale aanbiedingen. (bijv. gratis MS Office365).

*login vereist

Op de meeste Fontyslocaties vind je een IT Servicepoint waar je terecht kunt met je IT vraag.

Openingstijden IT servicedesk
werkdagen 8:00 - 17:00 uur

Fontys Studentenkaart

De Fontys Studentenkaart is onmisbaar. Deze is nodig:

  • om te printen en te kopiëren
  • om te parkeren op de campussen

Zorg er daarom voor dat je je kaart op tijd in huis hebt.

Hoe te verkrijgen?

Je Fontys Studentenkaart wordt binnen 10 werkdagen naar je correspondentieadres gezonden wanneer onderstaande stappen zijn afgerond.

Let op: hiervoor heb je je Fontys inloggegevens nodig. Die heb je na je eerste inschrijving per mail ontvangen.

STAP 1. Pasfoto uploaden (alleen desktop/laptop)

STAP 2. Inschrijving volledig afronden, inclusief het afgeven van de digitale machtiging voor de inning van het collegegeld.

Parkeren

Om onze locaties goed bereikbaar te houden zijn er parkeermogelijkheden bij o.a. Sittard, campus Rachelsmolen Eindhoven en campus Stappegoor Tilburg.
Een aantal terreinen zijn voorzien van slagbomen. Als student kun je op sommige campussen gratis parkeren. De slagbomen openen door middel van je Fontyspas of kentekenregistratie. Je kunt je kenteken hier registreren.

In Sittard, op het TU/e terrein Eindhoven en Emmasingel (De Witte Dame) in Eindhoven is betaald parkeren mogelijk.

Meer over parkeren bij TU/e lees je (zodra je je Fontys inloggegevens hebt) in de handleiding op portal/Connect (onder diensten, H&F).

Lees meer over locatie Emmasingel.

Vragen over parkeren?

Mail je vraag naar parkeerbeheer@fontys.nl

Nadat je je hebt aangemeld bij 1 of meer opleidingen bij Fontys maken we een account voor je aan. Hierover ontvang je vrij snel na je aanmelding een mail.

Het account bestaat onder meer uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Wij adviseren je om de mail hierover goed te bewaren. Als je met de opleiding gaat starten heb je de gegevens uit de mail nodig.

Afzender mail: no-reply@fontys.nl

Onderwerp mail: Fontys account creatie/creation

Campus faciliteiten

Gebouw R13 is het kloppend hart van de vijf instituten op campus Rachelsmolen. Hier zitten de thuisbasissen van de instituten. Het heeft een grote ruimte op de begane grond voor zowel koffie, thee, lunch of andere lekkernijen.

In de koffiemachines zijn uiteraard warme dranken beschikbaar en je kunt gebruikmaken van de automaten voor fris en snacks.

Op campus Stappegoor in gebouw P1 kun je in de kantine op de begane grond terecht voor zowel de lunch, een avondmaaltijd of andere lekkernijen.

In de koffiemachines zijn uiteraard warme dranken beschikbaar en je kunt gebruikmaken van de automaten voor fris en snacks.

Locatie Rachelsmolen Eindhoven gebouw R13

Campus Rachelsmolen is voorzien van slagbomen en betaalautomaten om onze campus goed bereikbaar te houden. Studenten, medewerkers en bezoekers van Fontys kunnen hun auto gratis parkeren. Studenten en medewerkers kunnen parkeren via kentekenregistratie of hun Fontys-pas. Kom je op bezoek, dan trek je een inrijkaart bij de slagbomen. Na je afspraak ontvang je een uitrijkaart. Met deze uitrijkaart kun je het terrein weer verlaten.

Parkeerders die niet voor Fontys komen, betalen voor het parkeren op onze campus. Bezoekers en parkeerders die niet voor Fontys komen, betalen voor het parkeren op onze campus. Op Rachelsmolen gelden de volgende parkeertarieven:

€ 2,00 per uur met een max van €7,50 per dag

€ 7,50 per 24 uur (dagtarief dag 1&2)

€ 7,50 verloren kaart Het eerste half uur kan de externe bezoeker gratis uitrijden. Betalen kan (alleen met een bankpas) bij de betaalterminals. Vrachtverkeer Vrachtverkeer kan de campus betreden via poort 3 aan de Onze Lieve Vrouwestraat.

Sfeerafbeelding Fontys

Locatie Tilburg gebouw P1

Vanaf 2021 is campus Stappegoor voorzien van slagbomen en betaalautomaten om onze campus goed bereikbaar te houden. Studenten, medewerkers en bezoekers van Fontys kunnen hun auto gratis parkeren. Studenten en medewerkers kunnen parkeren via kentekenregistratie of hun Fontys-pas. Kom je op bezoek, dan trek je een inrijkaart bij de slagbomen. Na je afspraak ontvang je een uitrijkaart. Met deze uitrijkaart kun je het terrein weer verlaten.

Parkeerders die niet voor Fontys komen, betalen voor het parkeren op onze campus.

Op Stappegoor gelden de volgende parkeertarieven:

€   1.50 per uur met een max van €4.00 per dag

€   4.00 per 24 uur (dagtarief dag 1&2)

€ 10,00 per 24 uur (dagtarief vanaf dag 3)

€   7,50 verloren kaart

Het eerste half uur kan de externe bezoeker gratis uitrijden. Betalen kan (alleen met een bankpas) bij de betaalterminals. Hieronder vind je een kaart van de campus.

Sfeerafbeelding Fontys

Studentbegeleiding

Bij Fontys kijken we graag samen met jou wat je nodig hebt om zo succesvol mogelijk te kunnen studeren. Als student word je in jouw eerste jaar gekoppeld aan een studentcoach binnen je opleiding. Hij of zij is jouw eerste aanspreekpunt bij (studiekeuze)vragen, volgt jouw prestaties en geeft waar nodig handige tips en begeleiding.

Er is meer

Soms zijn er omstandigheden die extra aandacht vragen tijdens je studie. Bijvoorbeeld bij faalangst, een moeilijke thuissituatie of het overlijden van een dierbare. Op Fontys Helpt vind je een overzicht van alle mogelijkheden voor jou!

Een functionele beperking in welke vorm dan ook, kan er voor zorgen dat studeren je veel energie kost en dat je meer tijd nodig hebt dan iemand zonder beperking. Of dat nu van fysieke of psychische aard is. Bij Fontys kijken we naar jouw mogelijkheden en begeleiden we jou wanneer je om wat voor reden dan ook beperkt wordt in je functioneren. Maak voorafgaand aan de opleiding een afspraak met één van de studentdecanen.

Voorbeelden van functiebeperkingen:

* Dyslexie
* Autisme
* ADHD/ADD
* Psychische klachten
* Chronische ziekte

Voorbeelden van voorzieningen en regelingen bij Fontys:

* Extra studiebegeleiding
* Extra tijd bij tentamens
* Online tool Kurzweil bij samenvatten, lezen en schrijven
* Vergroot lettertype
* Aangepast studierooster
* Aangepaste toetsvorm
* Extra jaar studiefinanciering van DUO
* Financiële regeling Fontys bij studievertraging (FOS-regeling)
* Huisvesting & toegankelijkheid

Niet over maar mèt studenten
Heb je goede ideeën? Fontys denkt en doet graag samen met jou mee! Je levert jouw bijdrage aan de verbetering van het onderwijs en de organisatie, maar werkt ook aan je eigen skills en ervaring. Denk bijvoorbeeld mee over de studentenapp, de catering, Fontys Connect, de inrichting van een curriculum, onderwijsfacilitering en nog veel meer! Of laat ons weten waar jij zelf nou graag een punt van maakt. Hoe? Mail naar cvm@fontys.nl  en samen kunnen wij het verschil maken.

Meedenken

Wil jij invloed uitoefenen op het beleid van Fontys? Dat kan. Fontys vindt het belangrijk om in gesprek met jou te gaan om tot kwalitatief goed onderwijs en een transparante organisatie te komen, waarin jij het beste uit jezelf kunt halen.

Je doet ervaring op met bestuurlijke activiteiten en werkt nauw samen met medewerkers van Fontys. Interesse? Mail ons (cvm@fontys.nl) en wij vertellen jou alle ins en outs over onze diverse medezeggenschapsraden.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.