FAQ

De introductieweek van Fontys heet Purple en vindt plaats van maandag 24 augustus tot en met vrijdag 28 augustus 2020.
Het programma start met een fysieke échte kennismaking met medestudenten en docenten op onze locatie aan de Rondom 1 in Eindhoven. Daar wordt een eigen introgroepje (inclusief intro-ouders) gevormd om vanuit daar verder online te gaan.

De online Purple Introweek bestaat uit een aanbod van digitale activiteiten.
Een deel van die activiteiten wordt ingevuld door de intro-commissie van TNW (Toegepaste Natuurwetenschappen, het instituut waar de opleidingen Applied Science en Technische Natuurkunde onder vallen). Hieraan nemen dus alleen de studenten van Applied Science en Technische Natuurkunde deel, veelal in je eigen introgroepje. We gaan ervan uit dat je, als je je aanmeldt voor de intro, sowieso deelneemt aan deze activiteiten.
Daarnaast organiseert de intro-commissie van Purple (voor álle nieuwe Fontys studenten) ook diverse activiteiten. Hieraan hoef je niet deel te nemen, maar als je nóg meer zin hebt in allerhande intro activiteiten dan kan je met de Purple activiteiten erbij je week zo volplannen als je zelf maar wil!

De Purple Planner kan je vergelijken met het blokkenschema van je favoriete festival. Je vindt hier alle activiteiten waar je aan kan deelnemen.  
De activiteiten aangeduid met TNW zijn de activiteiten die de intro-commissie van TNW voor alle eerstejaars studenten Applied Science en Technische Natuurkunde organiseert. Hierbij wordt je deelname verwacht omdat je op die manier kennis kan maken met je mede studenten, je opleiding, docenten, etc.

De Purple activiteiten zijn optioneel. Je kiest zelf of je hier aan deelneemt. Zo maak je je introweek dus zo druk als je zelf wil!

De introductiebijdrage is € 20,-. Hiervoor ontvang je onder andere een goodiebag met leuke spullen, een te gek intro T-shirt én zijn er toffe prijzen te winnen! Daarnaast zorgen wij bij de fysieke bijeenkomst op maandag voor een natje en een droogje. Prima deal toch?
Nee hoor! Hoewel de intro grotendeels online plaatsvindt hebben we in het programma ook genoeg ruimte gelaten waarin je even iets heel anders kan gaan doen. Daarnaast zijn de activiteiten heel divers en zal je soms heel actief bezig zijn, soms alleen maar hoeven luisteren en dan weer druk bezig zijn met een opdracht. En natuurlijk mag je tijdens de feestavonden de heupjes lekker los gooien!
 Nee, dat is natuurlijk niet verplicht. Maar door het aanzetten van de camera wordt alles net iets persoonlijker dan door de hele week naar een zwart scherm te kijken. Het zou daarom ideaal zijn als je een werkende camera hebt. Het is voor jouw intro-ouders én mede intro-kids ook leuk om te zien wie jij bent zodat je elkaar ook herkent als jullie weer naar school komen!

Het deelnemen aan de TNW activiteiten is verplicht. Deze kan je in de Purple Planner terug vinden met de aanduiding TNW. Er zijn ook een aantal Purple activiteiten, waarbij de intro-organisatie aan de introgroepjes overlaat of jullie hieraan deelnemen of niet. Hierbij zou het tof zijn als je overal bij kan zijn wat jouw introgroepje gaat doen.

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je door omstandigheden niet meer (aan het hele programma) deel kan nemen. Dat is natuurlijk geen probleem, maar daarbij zou het wel fijn zijn als jouw intro-ouders hiervan op de hoogte zijn. Als je dit vooraf al weet, mag je dat natuurlijk ook doorgeven aan de intro-organisatie. Dit kan bij de aanmelding voor de introductie (in de opmerkingen) of door een mailtje te sturen naar introtnw@fontys.nl.

Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Wanneer zou je die niet willen dragen?! Nee, zonder grappen. Het introshirt krijg je op de maandag bij de fysieke ontmoeting. Hierbij is het dragen van het t-shirt verplicht. Dit met de reden dat zowel jouw intro-ouders als de intro-organisatie weten wie bij onze opleiding hoort en er zo voor kunnen zorgen dat alles soepel verloopt. De overige dagen is het niet verplicht, maar hierbij raden wij wel aan om deze te dragen. Het t-shirt blijft namelijk een herkenninspunt voor ons. Voor sommige activiteiten heb je het t-shirt ook nodig, maar daarover vertellen we nu nog niet te veel 😉.