FAQ

Hieronder vind je het antwoord op veelgestelde vragen. Staat jouw antwoord er niet bij? Stuur dan een mail aan introtnw@fontys.nl

Zijn jullie tijdens de intro al verhuisd?
Nee, tijdens de intro zijn wij nog te vinden op de Rachelsmolen. De eerste onderwijsweek start uiteraard wel op De Rondom 1.

Wanneer moet ik aanwezig zijn? 
We verwachten je op maandag 26 augustus om 10.00 uur. (Bij Fontys op de Rachelsmolen in Eindhoven, exacte locatie wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.)

Moet ik een fiets meenemen?
Ja, die heb je de hele week nodig. Zorg ervoor dat hij in orde is.

Moet ik mijn bagage tijdens de week zelf vervoeren?
Ja, op je fiets. Het is dus niet verstandig om een koffer mee te nemen.

Wanneer is de intro afgelopen? 
De introductie is vrijdag 30 augustus om 12.00 uur afgelopen.

Waar kan ik worden opgehaald aan het eind van de week?
Bij Fontys op de Rachelsmolen 1 in Eindhoven (exacte locatie wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt). NIET bij het Klokgebouw.

Kan ik korting krijgen als ik niet aan het hele programma mee kan/wil doen? 
Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Wordt er tijdens de week voor eten gezorgd?
• Op dinsdag t/m vrijdag wordt er voor ontbijt gezorgd. 
• Op dinsdag en woensdag zorgen we voor een lunch
• Op maandag- en dinsdagavond zorgen we voor avondeten.
Op de overige momenten in de week zorg je zelf voor je eten. Er zijn voldoende gelegenheden om eten te kopen. Neem voor maandagmiddag je eigen lunchpakket mee.

Moet ik geld meenemen? 
Het is handig om wat contant geld mee te nemen, bijvoorbeeld voor drankjes bij de Buitenjan. 

Wat moet ik meenemen om te kunnen slapen?
Je slaapt de hele week in een bed, dus je hoeft geen slaapmatje/luchtbed mee te nemen. Neem wel een kussen en slaapzak mee, een hoeslaken is ook handig.

Kan ik overal douchen?
Ja, zowel in het Klokgebouw als in de Buitenjan zijn douchegelegenheden.

Wat voor kleren moet ik meenemen? 
Je krijgt van ons aan het begin van de week een T-shirt dat je de hele week draagt. Neem vooral geen “nette” kleren mee: we raden je aan om een paar oude broeken/schoenen/T-shirts/ondergoed mee te nemen. Voor het themafeest ‘Western’ kun je uiteraard zelf bepalen wat je meeneemt.

Ik volg een dieet/ ik ben allergisch. Wat moet ik dan doen? 
Als je je aanmeldt voor de intro dan kan je op het aanmeldformulier aangeven of je een allergie hebt, en welke. Ook geef je daar op aan of je om medische redenen een dieet volgt. We proberen daar zo veel mogelijk rekening mee te houden. Heb je er vragen over, mail dan naar introtnw@fontys.nl

Is er overal EHBO aanwezig?
De EHBO’ers zijn altijd aanwezig. Je herkent de EHBO’ers aan het gele hesje. 

Hoe herken ik de begeleiders? 
De begeleiders (wij noemen ze “intropapa’s en mama’s”) dragen de hele week een roze shirt, de organisatie draagt de hele week een rood shirt en de crew draagt een oranje shirt. Goed herkenbaar, dus. 

Ik kan niet de hele week meedoen aan het programma. Wat kan ik nu het beste doen? 
Uiteraard is het het leukste als je de hele week meedoet, maar mocht dit echt niet lukken dan adviseren wij je in ieder geval op maandag en/of dinsdag aanwezig te zijn. Op maandag en dinsdag is er een programma van je opleiding. Dit is belangrijk en leuk om daar in ieder geval aan deel te nemen en zo je studie beter te leren kennen.

Kan ik tussendoor naar huis? 
We gaan er van uit dat je alleen in noodgevallen naar huis gaat. Mocht dat het geval zijn, dan kun je altijd contact zoeken met je intropapa of mama.

Wat moet ik doen in geval van nood?
Neem contact op met je intropapa of mama. Volg dan de instructies op van de begeleiding. Deze helpt je te allen tijde.

Mag ik (sterke-) drank en/of drugs meenemen? 
Nee, (sterke) drank moet je inleveren. Die kun je aan het einde van de week weer ophalen. Als je drugs bij je hebt, worden die ingenomen en dan kun je direct naar huis. Je mag dan niet meer aan de intro deelnemen.

Ik ben nog geen 18 tijdens de introweek, mag ik dan in de kroeg komen?
Ja, dat mag. We gebruiken intro T-shirts zodat onze studenten die deelnemen aan de intro herkenbaar zijn. Polsbandjes worden uitgedeeld aan 18+ studenten en deze zijn noodzakelijk om alcoholische drankjes te mogen nuttigen

Ik ben nog geen 18 tijdens de introweek, mag ik dan alcohol drinken? 
Nee, dat mag niet. Om er voor te zorgen dat we kunnen zien of je onder of boven de 18 jaar bent, krijg je een polsbandje. Sta je toch met een glas alcohol dan zal deze in beslag worden genomen.

Sfeerafbeelding Fontys